Meniu Închide

Păstrați legătura

Pasaj biblic: 1 Tesaloniceni 5:17

Idee generală: Putem vorbi cu Dumnezeu oricând și oriunde.

Obiecte: Un telefon mobil.

“ Am aici un aparat care este foarte, foarte util. ( Arată telefonul mobil.) Poate să-mi spună cineva ce este acesta? ( Fă o pauză pentru răspunsuri. Repetă fiecare răspuns. ) Da, este un telefon; dar este un tip special de telefon. Este conectat cu vreun cablu? Trebuie să-l bag în priză? Trebuie să-l folosesc în casă, sau într-un loc special? Știe cineva exact cum e numit acest telefon?

Ei bine, e numit telefon mobil, dar numele nu este foarte important. Ce este cu adevărat important la acest telefon e că îl pot folosi oricând, oriunde.

Unii oameni folosesc telefoane ca acestea în mașină. Ați văzut vreodată pe cineva stând în mașină și vorbind la telefon? Da, am văzut asta de multe ori. Este tipul de telefon pe care oamenii îl folosesc în mașină. Când mergeți pe o autostradă, în special pe una destul de aglomerată, priviți la oamenii din alte mașini. Poate veți vedea câțiva folosind un telefon mobil.

Poți folosi acest telefon oriunde. Dacă ești la școală și vrei să suni acasă, trebuie doar să iei telefonul și să suni acasă. (Mimează gestul.) Dacă te joci acasă la un prieten și vrei să suni acasă, trebuie doar să iei telefonul și să suni. Dacă ești în parc, la plajă, la baschet sau la magazin- oriunde ai fi- dacă vrei să vorbești cu cineva, iei telefonul și suni acea persoană.

Nu prea mulți dintre voi au deja un telefon ca acesta. Câți dintre voi aveți un telefon ca acesta pe care să-l poată folosi oricând? ( Fă o pauză pentru răspuns.) Așa m-am gândit, nu prea mulți. Cei mai mulți nu puteți suna pe cineva oricând și oriunde v-ați afla.

Nu e nicio problemă. Există o persoană pe care o putem suna oricând și oriunde. Nici nu avem nevoie de un telefon ca acesta ca să o facem. Această persoană vrea să ne audă. Cui putem să-I vorbim oricând și oriunde? ( Fă o pauză pentru răspuns.) Desigur, Dumnezeu! Îi putem vorbi lui Dumnezeu oricând.

Cum Îi putem vorbi lui Dumnezeu? ( Fă o pauză pentru răspuns.) Putem să ne rugăm! Rugăciunea este modul în care putem vorbi cu Dumnezeu.

Uneori nu ne închidem ochii și nu ne împreunăm mâinile ca să ne rugăm. Uneori nu ne rugăm cu voce tare. Vorbim doar cu Isus în inimile noastre. Aceasta este rugăciunea.

Trebuie să fim acasă sau în biserică neapărat ca să ne rugăm? Nu. Putem să ne rugăm în mașină, în casa unui prieten, la școală, în parc, la plajă, la baschet, la magazin. Putem să ne rugăm oriunde ne-am afla.

Trebuie să așteptăm pentru timpul mesei sau de culcare ca să ne rugăm? Sigur că nu! Putem vorbi cu Dumnezeu oricând! Dumnezeu ne va auzi întotdeauna când ne rugăm. Dumnezeu nu așteaptă pentru anumite momente ale zilei. Oricând ne dorim, putem vorbi cu El.

De fapt, Bblia ne spune că ar trebui să ne rugăm fără încetare.Rugăciunea neîncetată înseamnă că  ar trebui să vorbim mereu cu Dumnezeu. De multe ori de-a lungul unei zile putem înălța o rugăciune scurtă Domnului. Nu contează unde ne aflăm sau ce timp al zilei este.

Nu avem nevoie de un aparat ca acesta. (Arată telefonul mobil.)