Meniu Închide

Pe bandă rulantă

Materiale:

  • 2 sacoșe de dimensiune mare sau 2 saci în care să încapă 8-9 obiecte, cum ar fi un ceas de mână, o conservă de fasole, un iPad, un binoclu, o pastă de dinți, un aparat de fotografiat etc.

Obiectele pe care le alegeți trebuie să poată fi încadrate ușor în două categorii: valoroase și mai puțin valoroase. Printre acestea trebuie să se găsească un ghiveci pentru flori, pe jumătate umplut cu monede. Asigurați-vă că monedele nu sunt vizibile, acoperindu-le cu o bucată de ziar/hârtie.

Copiii trebuie să stea așezați în fața unei mese, iar dumneavoastră în spatele ei. Puneți cele două sacoșe de o parte și de alta a mesei (una va rămâne goală iar celaltă va conține toate obiectele). Copiii pot să vadă obiectele doar atât cât durează mutarea lor dintr-o sacoșă în cealaltă.

Spuneți-le copiilor că vor vedea o procesiune a obiectelor, pe „bandă rulantă”. Ei trebuie să fie atenți și să se concentreze pentru ca apoi să-și amintească toate obiectele pe care le-au văzut. Astfel, la sfârșit copiii trebuie să numească toate obiectele pe care le-au văzut și să le așeze într-o ordine în cadrul unui clasament, ținând cont de valoarea lor și începând cu cel mai valoros obiect. Fie realizați acest clasament cu toți copiii odată, fie permiteți fiecăruia să facă propria listă, iar apoi alcătuiți împreună, de comun acord, un clasament.

În continuare, aranjați obiectele pe masă în două categorii, cele mai valoroase și cele mai puțin valoroase. Cu siguranță, ghiveciul pentru flori se va afla la finalul clasamentului. Acesta este momentul când trebuie să scoateți la iveală conținutul ghiveciului. Menționați faptul că în realizarea clasamentului în funcție de valoarea obiectelor, copiii au judecat după aparențe. Dumnezeu nu face acest lucru- El vede ceea ce este în inima noastră. Citiți 2 Corinteni 4:7.

 

Foto: www.pixabay.com