Meniu Închide

Pelerinele nu sunt suficiente

Materiale: O pelerină.

Pasaj biblic: Efeseni 6:10-18

Idee generală: Avem nevoie de protecţie specială în lume.

Această lecție poate fi folosită într-un sezon/ o perioadă ploioasă.

Astăzi am îmbrăcat pelerina. Voi le-aţi adus pe ale voastre? Am anticipat că va ploua, iar aceasta este o pelerină foarte bună. Mă protejează din creştetul capului până la genunchi și ține umezeala departe. Are o curea zdravănă pe care o pot strânge tare, tare.

Mi-am adus şi pălăria de ploaie. Ea îmi protejează părul. Am şi nişte cizme care mă protejează de apă şi noroi. Voi aveţi cizme?

Toate acestea ne ajută să ne protejăm atunci când plouă.

Biblia spune că atunci când aparţinem lui Isus, avem şi din partea lui o protecţie specială. Nu o putem vedea, dar este acolo și ne protejează împotriva uneltirilor celui rău.

Biblia vorbește despre o armură. Ea este ca şi o pelerină care te acoperă.

Adevărul, lucrurile pe care le-a spus Isus sunt ca o curea care ne strânge de jur împrejurul mijlocului.

Vestea bună este că putem fi prieteni cu Isus- la fel ca cizmele care ne protejează când picioarele noastre o iau prin băltoace. Și să ne protejăm capul- toate lucrurile pe care le spunem, sau le auzim, sau le gândim- să avem deasupra oricărui lucru certitudinea că suntem salvaţi. Este ca o cască de fotbal.

Deci, când vă veţi pune pelerina săptămâna aceasta şi cizmele de cauciuc, amintiţi-vă că deja purtaţi o protecţie specială pentru sufletul vostru- una pe care Dumnezeu Însuşi v-a dăruit-o.

 

Foto: pixabay.com