Meniu Închide

Pfu!

Materiale:

  • Hârtie
  • Creioane
  • Recipiente cu conținut puternic mirositor

Recipientele trebuie numerotate. Este important ca ele să fie dintr-un material opac, pentru a nu putea fi văzut conținutul. În ceea ce privește conținutul acestora, poate fi: curry, ceapă, oțet, mentă, levănțică uscată, usturoi, scorțișoară, turmeric, busuioc, coajă de portocală sau lămâie, amoniac etc. Este suficientă o cantitate mică de conținut, atât cât să se simtă mirosul în momentul în care capacul este îndepărtat.

Participanții la joc se așează în cerc, fiecare având hârtie și creion. Pe rând, fiecare participant la joc închide ochii și i se dă să miroase conținutul unui recipient. Apoi, trebuie să noteze numărul de pe recipient și care este conținutul acestuia. În continuare, li se prezintă întrega colecție de „mirosuri” pe care trebuie să le identifice. La final, este declarat câștigător cel care a reușit să identifice corect conținutul cât mai multor recipiente.

Dacă doriți, puteți discuta despre cât de important este faptul că în viața de zi cu zi ne putem folosi și de celelalte simțuri (văzul, auzul, simțul gustului, simțul tactil). La fel, ar trebui să ne folosim toate simțurile cu care am fost înzestrați, pentru a putea discerne între bine și rău. Dacă din punct de vedere spiritual suntem orbi și surzi, acest lucru ne limitează în cunoașterea voii lui Dumnezeu și a Cuvântului Său.

 

Foto: www.4you-withlove.com