Meniu Închide

Piatra funerară

Subiect: Viața contează

Materiale necesare: Diferite mostre de necrolog. O piatră funerară. Dacă ai posibilitatea împrumută una de la o firmă în domeniu sau pur și simplu construiește-o singur din lemn sau lut. Nu va fi o muncă în zadar; odată și odată cineva tot o va folosi. Să sperăm că nu vei fi tu acela!

Desfășurarea lecției:

Citește câteva din epitafurile înscrise pe diferite pietre funerare, apoi, amintește-le tinerilor că nici unul nu va scăpa de moarte și într-o zi cineva ne va scrie pe o piatră de mormânt, câteva cuvinte. Ce cuvinte ți-ai dori să fie gravate pe mormântul tău? Care ar fi fraza aceea care ar cuprinde în ea întreaga-ți viață? … a avut o mașină trăsnet… arăta beton în costum de baie… mare făcător de avere!… zeul skateboardului… Sau: o viață trăită pentru ceilalți!… n-a fost niciodată bogat, dar a avut întotdeauna o familie care l-a iubit, prieteni care l-au respectat și promisiunea vieții veșnice… “Bine rob bun și credincios!”… A adus bucurie celorlalți…

Text biblic: Matei 16:26; 1Ioan 2:15-17

Discuții:

  1. Când putem spune că o viață a fost trăită cu rost?
  2. Ce înțelegeți prin: “nu iubiți lumea, nici lucrurile din ea”.
  3. La ce s-a referit Isus când a spus “ce-ar folosi unui om să câștige întreaga lume, dacă și-ar pierde sufletul?” Ce înțelegea El prin “și-ar pierde sufletul”?

De schimbat!

Scrie fraza care ți-ai dori ca oamenii s-o citească pe mormântul tău – una dintre acele fraze, care în câteva cuvinte, ar concretiza întreaga-ți viață.