Meniu Închide

Picioare minunate

Subiect:

O poziție de neclintit, o călătorie cu scop și două caracteristici ale ucenicilor lui Cristos

Materiale necesare:

Fotografiază cât mai multe picioare desculțe ale tinerilor din grupul tău. Pentru mai multă distracție ia câteva instantanee și cu picioare de animale, de bebeluși bebeluși, cu papucii enormi ai unui claun și cu picioarele unui “acrobat” poziționate unul lângă altul dar în direcții opuse. Cu ajutorul unui specialist în power point (foarte mulți tineri sunt talentați în domeniul acesta) realizează un mic montaj de… picioare, pe care să îl prezenta la momentul potrivit. Va fi, cu siguranță, cea mai frumoasă amintire cu… picioare, a lor.

Desfășurarea lecției:

Prezintă imaginile și cere tinerilor să descopere cine sunt “posesorii” lor și eventual să voteze cele mai frumoase picioare.

Biblia vorbește în nenumărate rânduri despre picioare. De fapt vorbește despre picioare la fel de mult ca și despre inimile și ochii noștri. Aceasta pentru că picioarele nu sunt deloc de neglijat; ele vorbesc despre două lucruri importante cu privire la cineva: unde merge acea persoană și pe ce cale a apucat-o într-acolo. Fermitatea și ascultarea sunt două caracteristici cheie ale celor care au consimțit să-L urmeze pe Cristos.

Text biblic:

Isaia 52:7; Psalm 40:1-2; 56:13; Vezi de asemenea Psalm 119:101-105; Evrei 12:12-13.

Discuții:

  1. Am citit în aceste pasaje despre două mari pericole în care s-ar putea afla picioarele noastre: acela de a aluneca sau a se împiedica. Care ar fi câteva obstacole de care s-ar putea împiedica picioarele tale? Dar motive de alunecare?
  2. Numește câțiva pași practici pe care tu, în calitate de credincios, îi faci pentru a-ți întări mersul pe cale?
  3. Să pășești sigur nu este întotdeauna ușor. Dacă cineva din școala ta ar încerca să aibă “un mers frumos”, cum ar trebui să calce?

De schimbat:

Scrie un scurt “jurnal de călătorie”, o scrisoare pe care să ți-o adresezi și în care să te avertizezi cu privire la locurile alunecoase și zgrumțuroase pe care ar trebui să le eviți.