Meniu Închide

Pierdut în mulţime

Idee generală: Nimic nu ne poate despărţi de Dumnezeu.

Obiecte: O fotografie cu o mulţime de oameni.

Pasaj biblic: Rom. 8:39

Câţi dintre voi aţi fost recent într-un magazin împreună cu mama voastră? Cu toţii facem cumpărături uneori. Mulţi oameni se duc la mall sau la supermarket.

Săptămâna aceasta am văzut o fotografie care îmi aminteşte de mall. (Arătați fotografia.) Nu puteţi vedea magazinele sau mall-ul, nu-i aşa? Dar cu siguranţă puteţi vedea o mulţime de oameni! De aceea fotografia îmi aminteşte de un mall.

Ce vă spun mama şi tatăl vostru atunci când vă aflați într-o aglomerație ca aceasta? Vă spun să-i ţineți de mână sau să rămâneți aproape de ei? (Faceți o pauză pentru răspuns.) Desigur, părinţii vor să vă ţină aproape de ei.

(Arătați fotografia.) Ce se poate întâmpla dacă vă aflați într-o mulţime ca aceasta şi vă îndepărtați de părinți? Vă puteți pierde? Da, e chiar foarte uşor să te pierzi într-o mulţime ca aceasta.

Imaginați-vă că v-ați afla în mijlocul unei mulţimi ca aceasta, încercând să vă găsiți mama sau tatăl. Asta ar fi chiar foarte greu, nu-i aşa? Nu ar fi de dorit să vă pierdeți vreodată într-o mulţime ca aceasta. De aceea, părinţii vor să-i ţineți mereu de mână. Nu vor să vă separați de ei pentru că v-ați putea pierde în mulţime.

Nu vreau să vă sperii, dar este foarte important să vă amintiți că atunci când vă aflați într-o mulţime de oameni, trebuie să rămâneți aproape de părinți pentru ca să nu vă pierdeți de ei.

Mai știți pe Cineva de care nu ar trebui să vă despărțiți vreodată? Cineva care v-a creat şi vă iubeşte dintotdeauna. Cine este Acela? Dumnezeu! Aşa este, Dumnezeu vă iubeşte şi vrea să fiți copiii Lui pentru totdeauna.

Nu vrem să fim vreodată separaţi de Dumnezeu, nu-i aşa? Nu! Noi ştim că El ne iubeşte şi Îi pasă de noi. Nu vrem să fim vreodată despărţiţi de dragostea şi grija Lui. E înfricoşător să te gândeşti la perspectiva de a fi separat de Dumnezeu.

Nu vreau să vă sperii, deci nu ne vom mai gândi la asta. Nu trebuie să ne îngrijorăm că am putea deveni separaţi de Dumnezeu şi dragostea Lui. Dumnezeu ne-a spus că nimic nu ne poate despărţi de dragostea Lui. El ne spune în Biblie că îngerii sau demonii, viaţa sau moartea, prezentul sau viitorul, nimic din toată creaţia nu ne pot separa de Dumnezeul nostru- nici măcar o mulţime ca aceasta. Absolut nimic nu ne poate despărţi de Dumnezeu. El ne-a promis acest lucru.

Totuși, o mulţime de oameni vă pot despărţi de mama sau tata. Deci, data viitoare când vă aflaţi într-o mulţime, ţineţi-i de mână şi rămâneţi aproape de ei. Nu vreţi să fiţi separaţi de ei.

Și când îi ţineţi pe ei de mână, imaginaţi-vă că ţineţi şi mâna lui Dumnezeu. Asta vă poate aminti de ceea ce Dumnezeu ne-a promis: nimic nu ne va separa vreodată de dragostea lui Sa.

 

Foto: www.flickr.com