Meniu Închide

Poarta

Idee generală: Este o cale anume prin care se ajunge la Dumnezeu.

Pasaj biblic: Ioan 10:7,9; Matei 7:13,14

Săptămâna aceasta mă plimbam împreună cu familia mea. Am condus pe o şosea care ducea spre nişte câmpuri. Apoi, am trecut pe lângă o fermă de cai pe care o deţin vecinii noştri, iar după un timp, drumul s-a înfundat. În jur erau doar câmpuri şi un zid de piatră construit de fermieri. În zidul acela era o intrare săpată în piatră, consolidată cu margini de fier, mare cât să încapă un câine, dar un animal mai mare nu ar fi putut trece prin acel zid.

Noi am putut să ne strecurăm cu uşurinţă prin acea intrare. Era o singură astfel de intrare în tot acel zid imens.

Această experiență mi-a amintit de ceea ce spune Biblia. Există o singură cale de acces prin care noi, oamenii, putem să ajungem la Dumnezeu.

Dacă nu am fi trecut prin poarta din zidul fermierului, nu ne-am fi putut continua drumul. Tot așa, dacă nu trecem prin poarta lui Dumnezeu, nu putem ajunge la El. Știţi care este poarta despre care ne vorbeşte El?

Este Domnul Isus Cristos, prin moartea şi învierea Lui. Când ne încredem în El, putem păși înaintea lui Dumnezeu. Putem aparţine lui Dumnezeu. Isus este uşa, poarta noastră spre Dumnezeu. El este singura Cale.

 

Foto: www.wikimedia.org