Meniu Închide

Pot să fac sex oral și totuși să-mi păstrez virginitatea?

O pătrime dintre adolescenții activi sexual recunosc că au făcut sex oral pentru a evita actul sexual. Ei spun că sexul oral le oferă intimitatea plăcerii sexuale fără a-i costa însă virginitatea. Dar oare mai putem numi o persoană care face se oral „virgin/ă”?

Amintește-ți din răspunsul oferit la întrebarea 21 că sexul este un comportament ce rezultă dintr-o motivație sexuală și produce o reacție sexuală. Sexul oral, la fel ca actul sexual în sine, îți afectează organismul, creierul și relațiile. Sexul oral este sex.

Dacă faci sex oral, mai ești virgin/ă? Din punct de vedere fizic, da, în schimb acest aspect este un simplu detaliu. Amintește-ți că Dumnezeu nu îți poruncește să-ți păstrezi doar virginitatea fizică, ci și patul „nespurcat”.

În Evrei 13:4 este scris: „Căsătoria să fie ținută în toată cinstea, și patul să fie nespurcat.” În răspunsul de la întrebarea 7 am stabilit că puritatea se definește cel mai bine prin „lipsa elementelor străine”. De fiecare dată când te afli într-o situație emoțională și senzorială intensă, incluzând aici sexul oral, creierul secretă norepinefrină care lipește de creier amintirea acelui eveniment. Vei ajunge să duci amintirea sexului oral în patul conjugal, spurcându-l și dezonorându-l.

Într-un interviu realizat pentru acest proiect, un lucrător cu tinerii a mărturisit: „Soția mea s-a întors acasă de la un grup de femei unde discutau de fiecare dată cum și-au petrecut săptămâna. La un moment dat a venit vorba despre sex și ea mi-a spus «N-o să-ți vină să crezi că aceste femei, cu o căsnicie fericită, au făcut sex oral înainte de căsătorie, iar acum, multe dintre ele se duc la consiliere pentru a-și rezolva această problemă provocată de amintirile și imaginile ce le-au rămas întipărite în memorie»”.

Dacă alegi să faci sex oral ca alternativă la actul sexual, tot nu vei uita această experiență sexuală și, după cum vei vedea din răspunsul oferit următoarei întrebări, nici nu vei scăpa de riscul contactării unor boli grave.

Dumnezeu nu dorește să fii activ din punct de vedere sexual păstrându-ți în același timp virginitatea. El îți cere să-ți păstrezi patul conjugal fără amintirile și consecințele experiențelor sexuale anterioare.

În Efeseni 5:3 este scris: „Curvia sau orice alt fel de necurăție, sau lăcomia de avere nici să nu fie pomenite între voi, așa cum se cuvine unor sfinți.” Dumnezeu nu-ți îngăduie să te implicit în anumite activități sexuale, dar să le eviți pe altele. El îți cere să-ți păstrezi tot arsenalul pentru noapte nunții și tot ce vine după aceasta. Prin aceasta, El dorește să te protejeze și să-ți dea oportunitatea de a te bucura din plin de sex și de intimitate.