Meniu Închide

Povestea acadelelor în formă de bastonaș

Această ilustrație reprezintă o modalitate „dulce” de a le spune copiilor povestea Crăciunului.

În urmă cu mai mulți ani, în preajma Crăciunului, unui cofetar modest care trăia într-un orășel din statul Indiana, i-a venit ideea de a crea un produs care să poarte cu sine semnificația Sărbătorii Crăciunului.

Fiind o persoană credincioasă, cofetarul a început prin a pregăti o compoziție de culoare albă, care să simbolizeze puritatea fecioarei Maria și natura lipsită de păcat a lui Isus. A optat pentru o compoziție tare, care să ne amintească de Isus – stânca, fundația bisericii și, totodată, de fermitatea promisiunilor lui Dumnezeu.

Apoi, cofetarul a modelat compoziția în forma literei J, de la numele lui Isus (Jesus, în limba engleză). Acadeaua era asemănătoare unui baston pentru a ne duce cu gândul la Păstorul care a coborât în mizeria acestei lumi pentru a-și salva oile și a le conduce spre viața veșnică.

La urmă, cofetarul a colorat „bastonașul” cu dungi roșii care să reprezinte sângele care s-a vărsat la cruce pentru mântuirea tututor celor care cred în El și îl acceptă ca Domn al vieții lor.

Ultima dorință a creatorului de acadele a fost să facă în așa fel încât acadeaua lui să ducă mesajul său la cât mai mulți oameni. Astfel, a agățat o mulțime de acadele în bradul din magazinul său de dulciuri, în jurul ușii de la intrare și pe rama geamurilor. Tuturor celor care întrebau, le oferea acadele în dar, așa cum a fost oferită și salvarea celor care îl cheamă pe Isus în inima lor.

Notă: La sfârșit, dăruiți fiecărui copil o acadea în formă de bastonaș. Ea poate fi o amintire simbol a dragostei nemăsurate a lui Dumnezeu pentru noi și datorită căreia ne-a trimis un Salvator, pe Isus Cristos.

 

Foto: http://pixabay.com/en/candy-cane-candy-cane-winter-488009