Meniu Închide

Providența

Obiecte: Un şirag de mărgele

Pasaj biblic: Geneza 50:20: ”Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească  ceea ce se vede azi, şi anume, să scape viaţa unui popor în mare număr”.

Idee generală: Providenţa lui Dumnezeu controlează toate lucrurile care ni se întâmplă- atât lucrurile care Îi plac, cât şi cele care nu-I plac.

(Începeţi lecţia ținând în mâini un şirag de mărgele.) Am în mâini ceva ce foarte mulţi oameni preferă. Este un şirag de mărgele. Mamele şi surorile voastre au, probabil, aşa ceva, iar într-o zi, şi voi, fetelor, veţi putea purta aşa ceva. Voi, băieţi, veţi putea fi cei care să le oferiți.

Știţi de unde vin perlele? Ele cresc în interiorul unei scoici.

Nu toate scoicile au perle înăuntru. O perlă începe să crească atunci când un firicel subţire de nisip sau altceva deranjează scoica şi pătrunde în interiorul său. Atunci scoica începe să producă un lichid care înconjoară firicelul de praf străin şi îl întăreşte, transformându-l într-o perlă prețioasă şi strălucitoare.

Scoicile care nu au fire de nisip care să le deranjeze nu produc niciodată perle. Deci, cei care se ocupă cu obținerea perlelor de cultură, iau scoica şi cu ajutorul unui ac îi injectează un firicel de nisip, apoi o o lăsa din nou în apă. După câțiva ani, deschid scoica şi găsesc acolo o perlă. Iar perla a apărut numai datorită acelei neplăceri provocate scoicii de către firicelul de nisip.

Copii, voi ştiţi că Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor. El are control şi  asupra vieţilor noastre. Îl rugăm să ne poarte de grijă pentru că noi credem în providenţa lui Dumnezeu. Haideţi să spunem împreună aceste cuvânte ca să nu le uităm: “Providenţa lui Dumnezeu”. (Încurajaţi-i pe copii să spună împreună cu dumneavoastră.)  Amintiţi-vă, providenţa lui Dumnezeu înseamnă că nimic nu ni se poate întâmpla fără permisiunea Lui.

Uneori El ne trimite multe binecuvântări. Dar, uneori, El permite să ne confruntăm cu probleme în viaţa noastră. Atunci când El permite bolii şi problemelor să existe în vieţile noastre, El este ca îngrijitorul de scoici care pune un fir de nisip în carapacea scoicii.

Problemele şi încercările ne fac să ne rugăm mai mult. Ne fac să ne gândim mai mult la cât de mult avem nevoie de Dumnezeu. Putem fi ca scoica din care iese o perlă, pentru că rugăciunile noastre şi apropierea de Dumnezeu sunt preţioase atât pentru Dumnezeu cât şi pentru noi.

Fraţii lui Iosif l-au vândut în Egipt, dar mai târziu, când şi-a văzut din nou fraţii a spus:”Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine”.

Când apar probleme în viaţa voastră, amintiți-vă de scoică şi acoperiţi problema cu rugăciune. Transformaţi acea problemă într-o perlă deosebit de frumoasă, o perlă de bucurie şi apropiere de Dumnezeu.

 

Foto: wikimedia.org