Meniu Închide

Punct și de la capăt

Toți participanții la joc stau așezați pe scaun, formând împreună un cerc. Unul dintre jucători este ales pentru a începe jocul. Acest lucru se face printr-un gest, la alegerea lui. De exemplu: bate din palme sau bate din picior etc. Jucătorul care se află în dreapta sa trebuie să imite gestul colegului său și să adauge un alt gest, ales de el. Următorul jucător trebuie să imite/ repete gesturile primilor doi colegi în ordinea lor și să-l adauge pe al său. Jocul continuă într-un ritm cât mai rapid posibil. Vedeți cât de departe puteți ajunge fără ca cineva să uite unul dintre gesturi sau să încurce ordinea acestora. În situația în care cineva greșește, persoana respectivă poate iniția o nouă secvență, iar jocul pornește de la capăt.

O altă variantă este ca cel care a greșit să fie eliminat din joc și la sfârșit să aveți o finală între cei mai buni doi jucători.

În continuare, puteți discuta despre faptul că așa cum jucătorii au trebuit să imite întocmai gesturile celorlalți, la fel, și noi trebuie să urmăm poruncile lui Isus și să imităm faptele sale. Dar care sunt acestea? Care sunt faptele prin care arătăm că dorim să-l urmăm pe El? Ce se întâmplă atunci când greșim? Asemenea jocului, în relația cu Dumnezeu, ne putem bucura de un nou început. Dacă i-o cerem, Isus ne acordă iertarea Sa și putem să o luăm de la capăt, ascultând de El.

Citiți textul din Ioan 12:26 „Dacă Îmi slujește cineva, să Mă urmeze; și unde sunt Eu, acolo va fi și slujitorul Meu. Dacă Îmi slujește cineva, Tatăl îl va cinsti.” sau Matei 16:24 „Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: «Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze.»”

 

Foto: www.techcitynews.com