Meniu Închide

Que pasa?

Un grup de elevi de la un liceu din California au petrecut trei luni, pregătindu-se și planificând o excursie în Mexic pe perioada vacanței de Paști.

S-au rugat ca Dumnezeu să-i folosească într-un mod miraculos. Anticipau deja o săptămână pasionantă. Ziua ce mare a sosit. Aveau să viziteze o biserică mică de lângă Mexicali.

Când au ajuns în micul sat, duminica dimineață, tinerii au văzut că biserica fusese arsă aproape în întregime. Tavanul căzuse, iar în picioare mai erau doar cei patru pereți laterali. Și-au croit drum, cu atenție, printre dărâmături, spre ceea ce mai rămăsese din clădire. Au auzit un cântec în spaniolă, răzbătând din interiorul bisericii. Au fost întâmpinați de chipul uimit și obosit al unui pastor mexican și al celor nouă credincioși ce participau la închinarea de dimineață. Pare-se că biserica nu primise scrisoarea prin care grupul își făcea cunoscute intențiile de a veni în vizită și de a sluji acolo, timp de o săptămână. Când cântecul s-a terminat, pastorul a întrerupt serviciul de închinare, s-a îndreptat spre grup și a spus: “Que pasa?” (ceea ce grupul a interpretat ca fiind: “Ce căutați voi, copii albi, bogați, în biserica noastră?).

După o lungă tăcere, unul dintre tineri a spus: “Suntem creștini și am venit aici ca să slujim.”

Auzind aceasta, ochii pastorului s-au umplut de lacrimi. “Câțiva oameni din sat au incendiat biserica, acum șase luni. De atunci Îl rugăm pe Dumnezeu să trimită ajutoare, dar am renunțat să mai sperăm că vor mai veni vreodată. Slăvit să fie Dumnezeu!”

Cei treizeci și cinci de tineri liceeni au amuțit. De multe ori auziseră provocarea de a se lăsa folosiți de Dumnezeu, dar acum era pentru prima dată când experimentau acest lucru. Uimit, unul dintre tineri s-a întors spre altul și i-a spus: “Nu-mi vine să cred, suntem răspuns la o rugăciune!”