Meniu Închide

Rece și cald

Materiale: O pătură groasă.

Pasaj biblic: Ezechiel 11:19,20

Idee generală: Dumnezeu poate schimba o persoană rece şi furioasă într-una calmă şi blândă…

A fost vreunul din voi foarte răcit recent? Observ că unii dintre voi au îmbrăcat de dimineață o geacă groasă, alții și-au luat cizmele de iarnă. A fost foarte rece în ultima vreme iar atunci când e rece cu toții căutăm modalități pentru a ne încălzi.

Biblia ne spune că uneori oamenii se simt reci şi apăsați în inimile lor, nu în inima care pompează sânge, dar în partea din sufletul nostru care iubeşte şi simte pentru ceilalţi. Când cineva îşi simte inima grea, e supărat pe toată lumea şi nu-i mai pasă de nimeni. Nu le mai pasă nici măcar de Dumnezeu. Nu vor să fie îmbrăţişaţi sau atinşi. Nici măcar de mamele sau taţii lor.

Uneori oamenii se simt astfel. Ce poţi face? Oare o pătură groasă poate ajuta?

Nu…

Biblia spune că atunci când ne întoarcem la Dumnezeu şi Îi cerem, el ne va da o inimă caldă, plină de dragoste. Trebuie să-I cerem asta şi să ne dorim să-I urmăm calea.

Deci, când e ger afară, Dumnezeu ne poate da în interior inimi calde. Care-ar fi un mod bun de a împărţi o inimă bună cu cineva? De exemplu, poţi să le dai o îmbrăţişare.

(La acest punct, dați o îmbrăţişare oricui pare că i-ar plăcea una. Aveți grijă să nu pierdeți din vedere niciun copil, doar pentru că unii copii sunt timizi.) 

 

Foto: www.heraldsun.com.au