Meniu Închide

Reguli

Materiale: Ceva cu o regulă imprimată- un semn, o pancardă. Spre exemplu, un indicator cu “Nu intraţi” sau “Fumatul interzis”.

Pasaj biblic: Matei 22:37,39

Idee generală: Regula lui Isus este: Iubeşte-L pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

Puteți folosi această lecție oricând, dar începutul anului şcolar este potrivit pentru a vorbi copiilor despre reguli.

Săptămâna aceasta am vizitat o grădiniţă și am văzut aceste reguli afișate pe una dintre uşi.

(Citeşte regulile) ”Alergatul pe holuri este interzis. Scrisul pe pereţi este interzis”.

Puteţi să-mi spuneţi alte câteva reguli pe care le cunoașteți?

Atunci când Isus a venit pe pământ, oamenii aveau atât de multe legi încât trebuia să te gândeşti la ele înainte de a face orice. Reguli pentru a nu mânca anumite lucruri, pentru a nu merge prea departe, sau a nu căra ceva prea greu în ziua Sabatului. Apoi, urmau regulile pe care le avem şi azi: să nu minţi, să nu furi, să nu ucizi.

Oamenii din vremea lui au putut să vadă că Isus era un om bun și că iubea legea lui Dumnezeu, astfel că într-o zi L-au întrebat:

“Învăţătorule, care este cea mai mare dintre porunci?”

Au crezut că Isus nu le-ar putea răspunde la o astfel de întrebare dificilă.  Dar nu aveau dreptate. Isus le putea răspunde corect. Știţi ce le-a spus.

(Este posibil ca unii dintre copii să ştie, alţii nu. Dacă ştiu, lăsaţi-i să spună, apoi subliniaţi ideea repetând cuvintele lui Isus.)

Isus le-a răspuns:

“Iubeşte-L pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău. Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă…A doua este: Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”

Este uşor de reţinut: să-L iubeşti pe Dumnezeu şi pe oamenii din jurul tău.

 

Foto: www.komonews.com