Meniu Închide

Revelaţia

Obiecte: O carte cu mistere.

Idee generală: Biblia este revelaţia de Sine a lui Dumnezeu; Citind din Biblie, putem afla cum este Dumnezeu şi care este planul Lui de salvare pentru noi.

Pasaj biblic: Psalmii 119:129-130: ”Învăţăturile Tale sunt minunate: de aceea le păzeşte sufletul meu. Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate”.

Copii, vă place atunci când mama sau tata vă citesc o carte? Vă plac momentele în care vă puteţi așeza pe genunchii lor şi stând aproape de ei să ascultaţi o poveste bună? Cei care puteţi citi singuri, ştiţi că o carte este o companie bună atunci când nimeni altcineva nu este pe-aproape. Cărţile te pot duce în locuri îndepărtate şi timpuri extraordinare.

Am aici o carte bună. Este vorba despre o poveste care conține mistere. Aţi început vreodată o carte, iar apoi să vă fie greu să vă opriţi din citit pentru ca să studiaţi, să vă faceţi tema, sau să mergeţi la culcare?

Atunci când citim o poveste interesantă, ne întrebăm adesea cum se va termina. Apoi, când o terminăm de citit şi tot misterul s-a risipit, suntem surprinși de faptul că nu am anticipat finalul. Unii încearcă chiar să tragă cu ochiul la sfârşitul cărţii, înainte să ajungă acolo cu lectura. Ei fac acest lucru pentru că nu mai pot aştepta până termină de citit cartea pentru a afla cum se termina povestea.

Da, cărţile sunt nişte prieteni minunaţi, şi cea mai bună carte este Biblia. Biblia ne vorbește despre Dumnezeu. Ni-L revelează pe Dumnezeu. Nu există nicio altă cale prin care am putea să cunoaştem despre El. Oamenii din ţări îndepărtate care nu au Biblia, Îl caută pe Dumnezeu. Încearcă să-şi imagineze cum este Dumnezeu şi îşi fac tot felul de reprezentări ale Lui. Astfel, putem spune că Biblia este ca o carte cu mistere. Biblia rezolvă misterul felului în care este Dumnezeu.

Citind, încă din Geneza învăţăm câte puţin despre Dumnezeu. Aflăm cum a creat El toată lumea cu tot ce este în ea. În Exod citim despre legea lui Dumnezeu, cele zece porunci. Pe măsură ce parcurgem din această carte minunată, învăţăm mai mult despre felul în care este Dumnezeu şi planul Lui minunat de salvare.

Atunci când citesc din cartea mea cu mistere, abia dacă mai am răbdare să aștept finalul pentru a vedea cum se termină. Dar când termin de citit, toată povestea se încheie. Biblia are o încheiere minunată, este vorba despre cartea Apocalipsei. Aceasta ne povestește despre Rai- despre frumuseţea, bucuria şi lauda care nu se vor sfârşi niciodată.

 

Foto: www.wikimedia.org