Meniu Închide

….S-a isprăvit

Pasaj biblic: 1 Ioan 1:9

Idee generală: Dacă ne mărturisim păcatele, Dumnezeu ne iartă.

Obiecte: Niciunul (Poate vei avea nevoie de câteva pungulițe cu pământ în plus pentru copiii care au lipsit.)

“V-ați adus cu toții pungulițele cu noroi? (Fă o pauză pentru răspuns.) Dacă a uitat-o vreunul, am adus câteva în plus cu mine.

Câți dintre voi și-au amintit să folosească pungulița în săptămâna ce-a trecut? Ce ne amintea ea? (Fă o pauză și repetă fiecare răspuns.) Așa este. Pungulița trebuia să vă amintească să vă mărturisiți păcatele, să-I spuneți Lui Dumnezeu că vă pare rău pentru lucrurile rele pe care le-ați făcut în săptămâna ce-a trecut.

Săptămâna trecută am spus că pământul este în multe privințe asemenea pământului. E obișnuit și murdar.

Lui Dumnezeu nu-I place păcatul; deci încercăm să nu facem lucruri rele. Dar nu ne putem abține. Nu suntem perfecți. Cu toții greșim uneori.

Deci, în săptămâna ce-a trecut, am încercat să ne amintim să-I spunem lui Dumnezeu că ne pare rău pentru păcatele noastre. V-ați săturat să vă uitați la pământ în fiecare zi? Nu e prea plăcut să-l privești zi de zi, nu-i așa?- în special dacă ne amintește de lucrurile rele pe care le-am făcut. Vă place să vă gândiți, zi de zi, la lucrurile rele pe care le-ați făcut? (Fă o pauză scurtă.) Sigur că nu! Nimănui nu-i place să i se amintească de greșelile lui.

Am spus deja că lui Dumnezeu nu-I place păcatul. Nu-I place nici să-l vadă. Deci, știți ce-a spus Dumnezeu? El a spus că dacă ne vom mărturisi păcatele, el ne va ierta, le va uita. Nu se va mai uita la ele, zi după zi.

E ca și spălatul mâinilor, nu-i așa? (Pune-ți mâna într-o punguliță cu pământ) Mâna mea este murdară acum, dar dacă o spăl, va fi din nou curată și voi uita de păcat.

Dumnezeu ne iartă păcatele datorită Fiului Său Isus Hristos. Ne face atât de curați încât uită de murdărie. Ceea ce trebuie să facem este să spunem că ne pare rău și El ne va ierta.

Acum că am petrecut o săptămână amintindu-ne de păcatele noastre și cerându-ne iertare, este timpul să mergem mai departe. Dumnezeu ne iartă greșelile. El va lua pungulița cu pământ. (Adună de la fiecare copil pungulițele în timp ce continui să vorbești)

Acum, când vă veți întoarce acasă, priviți raftul sau măsuța pe care țineați pungulița; nu va mai fi acolo, nu-i așa? Va fi dispărut, ca și păcatele noastre. Raftul va arăta ca și cum nu ar fi avut niciodată pe el o pungă cu noroi.

Așa arătați și voi pentru Domnul. V-a iertat păcatele; pentru El arătați de parcă nu ați fi făcut niciodată ceva rău.

Deci, nu am nimic să vă dau în această săptămână. Nu vreau să vă uitați la nimic ca să vă amintiți de faptul că sunteți iertați.  Dumnezeu vă iartă! Nu e nimic de care să trebuiască să vă amintiți. Sunteți iertați!