Meniu Închide

Să cântăm!

Pasaj biblic: Psalmul 95:1

Idee generală: Putem cânta laudă Domnului.

Obiecte: Cântecul unei păsări. Dacă poți imita ciripitul unei păsări, folosește acestu lucru. Dacă cunoști pe cineva care poate și dorește să ajute, folosește-te de asta. Poți, de asemenea să folosești o înregistrare; copiii ar trebui să audă în anumite momente, sunetul unei păsări.

“Faceți liniște pentru câteva minute. Vreau să auziți ceva. (Pune cântecul păsării pentru câteva secunde.) Ce e acesta? (Fă o pauză pentru răspuns.) Desigur, este ciripitul unei păsări.

Este cât se poate de asemănător cu ciripitul unei păsări adevărate. ( Arată-le copiilor aparatul de înregistrare sau mijlocul prin care ai reprodus sunetele.) Am auzit de multe ori păsările cântând în ultima vreme, dar am adus acest reportofon cu mine ca să mă asigur că ați auzit și voi.

A observat vreunul în ultima vreme cântecul păsărilor? Faceți-vă puțin timp săptămâna aceasta ca să ascultați cântecul lor. Va trebui să stați afară foarte liniștiți. Ascultați doar, pentru un timp și veți auzi ciripit de păsări.

Cântă des și foarte tare în acest timp al anului. Cântă la răsăritul soarelui. Cântă înainte de apusul soarelui. Le cântă “prietenilor-păsări”. Cântă ca să își stabilească teritoriile. Cântă pentru bucuria de a fi în viață într-o frumoasă zi de primăvară. Cântă laudă Domnului.

Biblia spune că tot ce are viață și suflare ar trebui să dea laudă Domnului. În această perioadă a anului, păsările cântă slavă Domnului.

Vă supără? E o perioadă atât de minunată a anului, nu-i așa? ( Încuviințează și așteaptă pentru răspuns.) Vremea devine mai caldă, soarele iese la iveală, iarba e verde, florile încep să înflorească. Întreaga lume pare să cânte slavă Creatorului. Păsările sunt o parte din această închinare.

Este un timp bun pentru ca și noi să cântăm laudă Domnului. Biblia ne spune să-L lăudăm. Acest timp îi face pe mulți oameni să-și dorească să cânte. Este un timp bun pentru a cânta laudă Domnului.”

Opțiunea 1

( Dacă dorești să cânți cu copiii în timpul lecției, folosește acest paragraf.)

De ce să nu cântâm împreună? Ce spuneți de cântecul “Isus mă iubește”. (Alege orice cântecel pe care copiii îl preferă și cântați cât de multe, în limita de timp.)

Opțiunea 2

(Dacă nu vrei să cântați în timpul lecției, folosește această opțiune.)

Când vă întoarceți la locurile voastre, vom cânta cu toții împreună, acesta ar putea fi doar un început. Puteți cânta toată săptămâna, cu voce pentru tine, singur sau cu alți oameni. Lui Dumnezeu Îi place să-L lăudăm. Această săptămână e potrivită pentru cântare.