Meniu Închide

Sabatul și odihna

Obiecte:  Un sac de dormit

Pasaj biblic: Exod 20:8: ”Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti”.

Idee generală: Odihna este importantă pentru Isus.

Știaţi că o femeie din Africa a reuşit să nu doarmă timp de 11 zile, 18 ore şi 55 de minute? E un timp foarte lung să stai treaz. E ca şi cum ai sta treaz de acum până… (calculaţi lungimea aceea de timp, de exemplu- joia viitoare la miezul nopţii)

Sunt sigur/sigură că uneori nu sunteţi prea bucuroşi atunci când părinţii vă trimit la culcare. Totul este atât de distractiv încât vă doriți să mai rămâneți treji măcar încă puțin. Când dormi, corpul tău se odihneşte, se pregăteşte pentru o nouă zi.

Cu toţii dormim cel mai bine în paturile noastre. Dar câţi dintre voi aţi încercat vreodată să dormiţi într-un sac de dormit ca acesta? (Ţineţi sacul şi desfaceţi fermoarul ca să arătaţi interiorul.) Un sac de dormit s-ar putea să nu fie la fel de confortabil ca patul de acasă, dar atunci când mergem în excursie pe munte nu ne putem duce paturile cu noi. Dar putem să luăm cu noi saci de dormit ca să dormim în ei. Ne vor ţine de cald. După o zi întreagă de trasee prin munţi, avem nevoie să ne odihnim. Desfăşurăm sacul de dormit, ne băgăm în el şi pășim pe tărâmul viselor.

Dumnezeu ne-a dăruit un timp în care trebuie să dormim. De aceea există noaptea, pentru că avem nevoie să ne odihnim. Dar Dumnezeu ne-a dat şi Duminica- să ne odihnim de toate lucrările din timpul săptămânii. Duminica este ziua de Sabat. Sabatul înseamnă odihnă.

Duminica nu este o zi pe care să o petrecem în pat sau în sacii de dormit. Duminica este o zi în care ne odihnim de mersul la şcoală. Nu jucăm toate jocurile posibile şi ne facem toate temele. Când ne odihnim duminica avem timp să ne gândim la Dumnezeu. Asta vrea Dumnezeu să facem. De aceea ne-a dat Sabatul. Este o zi de odihnă şi o zi în care ne gândim la El. Deci, nu ar trebui doar să ne jucăm sau să lucrăm ca în oricare altă zi a săptămânii.

Dumnezeu vrea să dormim  în timpul nopţii. Organismul nostru are nevoie de mult somn. În același timp, Dumnezeu vrea să ne odihnim şi duminica. El vrea să ne gândim la El pentru că este ziua Lui, un timp în care ne oprim din ceea ce facem de obicei. Duminica este un timp în care putem să mergem la biserică.

Seara când mergi în pat, aminteşte-ţi că Dumnezeu vrea să te odihneşti. El vrea de asemenea să ne odihnim duminica şi să mergem la biserică. Și atunci când mergem în casa Domnului ştim că ne supunem voii Lui.  Apoi, ne vom simți împrospătaţi, odihniţi şi pregătiţi pentru muncă. Deci, haideţi să ne amintim că astăzi este Duminica, ziua de odihnă.

 

Foto: wikimedia.org