Meniu Închide

Sacrificiu

Obiecte: O jachetă de iarnă.

Idee generală: Isus şi-a dat viaţa pentru ca noi să putem trăi veșnic.

Pasaj biblic: Ioan 15:13: ”Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.”

Pentru că ne aflăm în anotimpul cel mai rece al anului, afară este foarte frig. În mod normal, în această perioadă a anului avem parte de vreme rece. Știaţi că cea mai rece zonă a Pământului este în Antarctica? Temperaturile de acolo au ajuns o dată la -127 de grade! Asta da frig!

Atunci când vremea se răceşte, trebuie să purtăm haine mai groase. Cât timp ne aflăm afară în frig, hainele ne ajută să ne păstrăm temperatura corpului. Noaptea trebuie să folosim pături mai groase. Desigur, în timpul verii niciuna dintre aceste măsuri nu este necesară, dar ele sunt vitale în aceste zile de iarnă.

Priviţi această jachetă. Lăsaţi-mă să o îmbrac. Haideţi să presupunem că sunt afară în frig. Brrr! Dar cel puţin am haina care să-mi ţină de cald.

Acum haideţi să ne imaginăm că-l văd pe … (Numiţi unul dintre copii). Imaginați-vă că el este afară în frig, dar nu are o jachetă. Îi este foarte frig. Văzându-l, mă gândesc că am nevoie de geaca mea să-mi țină de cald, dar în același timp şi el nevoie de o haină care să-l ajute să se încălzească. Ce voi face? Ce credeţi că ar trebui să fac? (Lăsaţi copiilor timp să dea răspunsuri.)

Chiar dacă jacheta este a mea şi am nevoie de ea ca să-mi ţină de cald, o dau jos şi i-o dau lui. (Daţi-vă jos jacheta şi puneţi-o în jurul copilului.) Cu toate că am tot dreptul să-mi păstrez jacheta, aleg să o dau.

Isus a făcut ceva asemănător. Biblia ne spune că Dumnezeu ne-a iubit atât de mult încât l-a trimis pe Fiul lui din cer să vină pe pământ. A renunţat la ce era al Lui. Dar chiar mai important, El a fost gata să renunţe la viaţa Lui pentru ca noi să putem avea viaţă veşnică.

Isus avea tot dreptul să stea în cer. A avut tot dreptul să-şi protejeze viaţa, dar El a renunţat la tot ca noi să putem deveni parte din familia Domnului. Acesta este un scrificiu mai mare decât cel de a-ţi da geaca cuiva căruia îi e frig.

De multe ori nu ne place să oferim din ceea ce este al nostru celor care nu au nimic. “Este al meu!”, spunem. Amintiţi-vă că Isus Și-a sacrificat viaţa pentru noi. Haideţi să încercăm să semănăm mai mult cu El şi să fim mai darnici, să dăruim din lucrurile noastre pentru ca să-i facem pe alţii fericiţi.

 

Foto: www.flickr.com