Meniu Închide

Salata de fructe

Participanții la joc se așează în formă de cerc. Jucătorul care a fost desemnat să înceapă jocul trebuie să spună „În pomul salatei de fructe crește…” și va numi un fruct, la alegere. Colegul de lângă el trebuie să repete ceea ce a spus acesta și să adauge un alt fruct. De exemplu, „În pomul salatei de fructe cresc mere și banane. Jocul continuă, fiecare trebuie să repete afirmația „În pomul salatei de fructe crește…”  urmată de lista de fructe menționate anterior, în ordinea corectă fără a lăsa vreunul pe dinafară și adăugând încă un fruct nou. Jocul se termină când cineva a încurcat ordinea în care au fost spuse fructele, a omis unul sau mai multe dintre ele sau nu mai se poate gândi la un fruct care nu a fost numit anterior. Dacă doriți, puteți relua jocul de la început, iar la sfârșit să vedeți care „pom” a fost mai roditor și a avut mai multe fructe.

În continuare puteți discuta despre roada Duhului. Care este roada Duhului? Care sunt caracteristicile unui fruct? Fructele/roadele au nevoie de timp pentru a crește, sunt dorite de toată lumea atunci când sunt coapte. Sunt bune pentru a fi împărțite cu prietenii și ne ajută să ne menținem sănătatea. Care sunt asemănările dintre viața noastră și roadele bune?

De asemenea, puteți discuta despre modul în care cresc fructele. Pentru a te bucura din plin de roadele unui pom, acesta are nevoie să fie udat în timp de secetă, protejat de dăunători, să-i fie tunse crengile primăvara etc. Puteți citi Ioan 15:1-10.

 

Foto: www.pixshark.com