Meniu Închide

Semnificația bomboanelor-bastonaș de Crăciun

A fost odată ca niciodată un cofetar modest ce trăia într-un orășel din statul Indiana. Într-o zi, nu cu multă vreme înainte de Crăciun, și-a pus în gând să creeze cu mâinile sale un lucru care să simbolizeze adevărata valoare a Crăciunului.

Fiind un om credincios, a început să creeze o bomboană folosindu-se de un aluat de culoare albă, neprelucrat și tare. A ales albul ca simbol al nașterii din fecioară și a naturii desvârșite a lui Isus. A ales un aluat tare care să îl reprezinte pe Hristos, o stâncă tare, temelia Bisericii și statornicia promisiunilor lui Dumnezeu.

Apoi, cofetarul a hotărât să modeleze aluatul în forma literei J care să ne amintească de însuși numele prețios al lui Isus, dar și de misiunea Sa de Păstor bun care se coboară în adâncurile pământului ca să-și ridice oile căzute și să le ofere viața veșnică.

Cofetarul a murdărit bomboana cu niște dungi roșii care să ne îndrepte gândirea spre suferința lui Isus și sângele vărsat pe cruce pentru a aduce mântuire tuturor celor ce cred în El și Îl acceptă ca Domn.

Ca ultim detaliu, cofetarul a decis să pună la dispoziția tututor creația sa și tot ceea ce semnifică ea. A atârnat o mulțime de bastonașe în cofetăria sa – pe pomul de Crăciunla fereastră și la ușă – și le oferea gratis oricui îl ruga acest lucru, ca aducere-aminte a faptului că mântuirea este oferită în dar celor ce îi cheamă pe Isus Christos în inimă.

Oferă fiecărui participant o bomboană în formă de batonaș care să le amintească de nemărginita dragoste și purtare de grijă ale Mântuitorului nostru, Isus Hristos.