Meniu Închide

Sexul anal e ok?

Sexul anal este sex. Dumnezeu ne cere să fugim de imoralitate sexual (1 Corinteni 6:18) și aici este inclus și sexul anal.

De altfel, sexul anal este un comportament mult mai periculos decât sexul vaginal. Chiar dacă problema unei eventuale sarcini nu se pune în cazul sexului anal, BTS-urile rămân o problemă. În răspunsul oferit la întrebarea 11 am spus că mucoasa uterină a femeii este acoperită de celule columnare. Celulele columnare sunt foarte receptive la boli. În momentul în care o femeie ajunge pe la vârsta de 25 de ani, colul uterin începe să se întărească, iar celulele columnare sunt înlocuite cu celule epiteliale scuamoase, mai puțin receptive la BTS. Gura și anusul au și ele celule columnare, dar acestea nu se schimbă în celule epiteliale scuamoase. În consecință, aceste zone ale corpului vor fi întotdeauna susceptibile la boli cu transmitere sexuală. Tinerii care încearcă această alternativă riscantă ajung să-și dea seama de acest pericol enorm care implică părți foarte vulnerabile ale organismului.

Așa cum HPV-ul poate produce cancer de col uterin dacă este transmis pe cale vaginală, tot așa poate produce și cancer anal dacă este transmis pe cale anală. Realitatea sumbră ne arată că în SUA peste 4.600 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer anal și aproape 700 mor din această cauză. Specialiștii observă că incidența cancerului anal a crescut în ultimii ani. Nu este deloc suprinzător faptul că și incidența sexului anal a crescut.

Deși cândva sexul oral și anal erau considerate taboo-uri, adolescenții apelează la acestea pentru a se păstra virgini „tehnic” vorbind. Cu toate acestea, ei au de plătit un preț semnificativ.

Activitatea sexuală are întotdeauna o componentă emoțională. În momentul în care organismul este excitat, creierul secretă substanțe precum oxitocina, vasopresina și dopamina, formând o legătură cu partenerul sau partenera chiar și atunci când nu este vorba de sex vaginal. Alegând să faci sex anal sau oral, nu faci decât să te expui efectelor adverse emoționale și spirituale discutate la întrebarea 19.

În concluzie, sexul anal este tot sex, are aceleași consecințe, creează aceeași legătură. Deși este o practică foarte la modă, spre deosebire de ceea ce cred mulți, nu este vorba de o alternativă „sigură”.

În ciuda riscurilor de sănătate și căderilor emoționale pe care le presupune sexul anal, cel mai important este să știm că această practică nu corespunde cu standardele lui Dumnezeu.

În Cântarea Cântărilor suntem de trei ori avertizați să nu stârnim sau să trezim dragostea înainte de vreme (2:7; 3:5; 8:4). Sexul anal stârnește dragostea la fel de mult ca sexul vaginal. Aceste senzații nu au fost create pentru a fi experimentate în afara căsătoriei. Matei 5:28 pune pe picior de egalitate gândirea desfrânată cu adulterul; nu vei putea să eviți gândirea desfrânată de vreme ce faci sex anal. Reacția fizică și mintală nu la fel ca în cazul sexului vaginal.

Standardul impus de Dumnezeu nu îți dă libertatea să ai relații sexuale fără să-ți compromiți virginitatea din punct de vedere „tehnic”.  Dumnezeu îți cere să-ți păstrezi fiecare aspect al vieții sexuale pentru a te proteja de pagubele emoționale și fizice.

Photo: https://www.gehmanscountryfabrics.com/cgi-bin/commerce.cgi?search=action&category=B200