Ceea ce se întâmplă în spatele cortinei nu rămâne în spatele cortinei. Sexul nu este unt act confidențial. Există un preț pe care trebuie să-l plătească cei care fac sex, persoanele care se află într-o relație cu aceștia și, în cele din urmă, întreaga societate.
Mulți spun că sexul este un act confidențial între două persoane. Am auzit de multe ori spunându-se că ceea ce se întâmplă în spatele cortinei nu e treaba nimănui, că statul nu are dreptul de a emite legi care să influențeze în vreun fel comportamentul nostru sexual, că școlile nu ar trebui să-i învețe pe copii un comportament sexual adecvat și că biserica nu ar trebui să aibă vreun cuvânt de spus în privința sexului. La urma urmei, cel care trebuie să suporte consecințele este persoana în cauză, nu? Greșit!
Dacă sexul este un act ce ține de viața privată a unui om, de ce statul cheltuiește atât de mult cu avortul?
Dacă sexul este un act ce ține de viața privată a unui om, de ce statul american a alocat miliarde de dolari pentru cercetarea în domeniul SIDA?
Dacă consecințele sexului sunt suportate doar de persoana în cauză, de ce CDC petrece atât de mult timp, pe banii contribuabililor, pentru tratarea și prevenirea BTS-urilor?
Pentru că sexul nu este un act confidențial între doi oameni.
Societatea are de plătit un preț foarte mare din cauză că tolerează sexul în afara parametrilor impuși de Dumnezeu.
Știai că fiecare adolescentă însărcinată din SUA îi costă pe contribuabili aproximativ 100.000 de dolari și că în fiecare an, aproximativ 1 milion de adolescente rămân însărcinate?
În momentul în care tinerele necăsătorite nasc în spitalele de stat, costurile sunt suportate de contribuabili. Când mamele adolescente apelează la ajutor social din partea statului, costurile sunt suportate de contribuabili. Când copiii abandonați, neglijați sau abuzați ai mamelor adolescente sunt luați în grija statului, costurile îngrijirii le revin tot contribuabililor.
Americanii plătesc cu vârf și îndesat pentru acest „act privat”, și anume, sexul. Consecințele nu rămân în spatele cortinei și nu se limitează doar la cei care aleg să aibă o relație sexuală. Și societatea are de plătit un preț. Pe de-o parte, prețul este plătit de instituțiile statului, iar pe de altă parte, prețul este plătit de cei 500.000 de copii care se nasc din mame adolescente, în fiecare an.
Ai putea să spui că nu-ți pasă de politica sau politicile publice ce se creează în jurul sexului, dar s-ar putea să-ți pese câte persoane „aduce” partenerul tău în pat.
Adevărul este că de fiecare dată când ai o relație sexuală, tu nu faci, pur și simplu, sex doar cu acea persoană. Tu faci sex cu fiecare persoană cu care partenerul sau partenera ta a făcut sex în trecut, și cu fiecare persoană cu care partenerii partenerilor tăi au făcut vreodată sex. După cum am spus și înainte, amintirea acelor experiențe vor rămâne întipărite în memorie. Vei ajunge să transmiți fiecărui partener boli pe care nu știai că le ai . În noapte nunții, în patul matrimonial nu vei fi doar tu și soțul/soția, ci toți partenerii de sex pe care i-au avut vreodată și toți partenerii partenerilor acestora.
Într-o zi, am dat peste un pamflet care punea următoarea întrebare: „Dintre cele 64 de persoane cu care ai făcut sex noaptea trecută, pe câte le-ai cunoscut foarte bine?” Ideea este că un act sexual poate aduce în ecuație multe persoane. Sexul nu mai ține de viața privată atâta vreme cât unul sau ambii parteneri contactează o BTS (care sunt transmise și celor cu care urmează să facă sex „în privat”).
Doctorul Edward Wiesmeier, directorul centrului de sănătate pentru tineri de la UCLA, îi avertizează pe tineri că „printr-un singur act sexual poți contacta nu mai puțin de 5 boli diferite”. Psihiatrul Lawrence Laycob afirmă: „Atunci când faci sex ocazional, există multe șanse ca partenerul să fii făcut, la rândul său, sex ocazional cu o altă persoană. Așadar, în ecuație sunt implicate 3, 4 sau 25 de persoane de care nu ai habar.” Un fost șef de chirurgie, Everett Koop, m-a sunat și m-a încurajat să fiu mai radical atunci când vorbesc despre realitatea imoralității sexuale în rândul tinerilor. El mi-a spus: „Trebuie să le atragi atenția că nu se pot juca cu asta. În zilele noastre, dacă faci sex cu o femeie, nu faci sex doar cu ea, ci cu fiecare persoană cu care aceasta a făcut sex în ultimii zece ani și cu toți partenerii partenerilor ei.”
Sexul nu este un lucru confidențial. El nu rămâne în spatele cortinei.
Există o singură metodă prin care poți păstra confidențialitatea actului sexual, și anume, monogamia mutuală după căsătorie. Planul lui Dumnezeu implică un bărbat monogam care intră într-o relație de căsătorie monogamă cu o femeie monogamă. În aceste circumstanțe, relația nu este invadată de alți parteneri, nu există pericolul transmiterii de boli partenerului și nu există riscul unei sarcini în afara căsătoriei. Doar așa vei putea evita prețul enorm care trebuie plătit în cazul sexului ocazional. Numai în cadrul unei căsnicii se poate vorbi cu adevărat de confidențialitatea actului sexual.
Photo: http://www.earthworksaction.org/issues/detail/disclosure_of_oil_and_gas_hazardous_chemicals#.UVQllxd-7zk