Meniu Închide

Sexul oral este sex?

În 2003, o serie de sondaje realizat în SUA de către Kaiser Family Foundation și revista Seventeen indică faptul că jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani nu consideră că sexul oral este într-adevăr sex. Aproape 60% dintre elevii de liceu chestionați nu cred că sexul oral este sex. Poate tocmai acesta este motivul pentru care jumătate dintre tineri americani, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani au făcut sex oral, iar numărul lor ar putea urca până la 70% în cazul celor cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani.

Sexul oral s-a transformat într-o adevărată normă socială și 50-70% dintre tineri apelează la acest comportament. Ceea ce îi atrage la acest comportament este opinia generală conform căreia sexul oral nu este sex cu adevărat. Mai mult decât atât, mulți tineri au recunoscut că au făcut sex oral pentru a-și păstra puritatea. Ei consideră că sexul oral este o modalitate prin care îți poți păstra virginitatea bucurându-te totodată de intimitate și plăcere sexuală. Dar cine face sex oral este într-adevăr pur din punct de vedere sexual? Altfel spus, sexul oral este sex cu adevărat? O lecție simplă de vocabular ne dă răspunsul.

În dicționar, „sexul” este definit ca „fenomenul sau comportamentul ce apare în urma unei motivații sexuale.” Cu siguranță, moda tinerilor de a face sex oral se încadrează în această definiție. Cum ne putem da seama dacă un comportament este motivat sexual? Pune-ți această întrebare: acest comportament duce la excitarea, stimularea și satisfacția organelor sexuale? Răspunsul este: bineînțeles!

Adevărul este că organismul tău reacționează la fel în ambele tipuri de sex: hormonii sunt excitați; organele sexuale reacționează; creierul este invadat de substanțe neuronale care, asemeni unui lipici, te leagă de partener; primești o explozie de dopamină care te face să tânjești tot mai mult după acest comportament. Organismul tău crede că e vorba de sex. Creierul tău crede că e vorba de sex. Inima ta crede că e vorba de sex. Așadar, sexul oral este sex cu adevărat.

În mod cert, penetrarea vaginală nu este singura modalitate de a face sex. De fapt, există patru situații care pot fi catalogate ca „sex”. Acestea sunt:

  1. Sexul oral-genital (sexul oral)
  2. Sexul manual-genital (atingerile sexuale)
  3. Sexul genital-genital
  4. Penetrarea

Toate aceste situații cauzează o reacție fizică și chimică în corp. Toate aceste situații creează o legătură între parteneri. Toate aceste situații sunt riscante pentru că poți contacta boli cu transmitere sexuală. Dacă te faci vinovat/ă de unul dintre aceste comportamente, te poți considera o persoană activă din punct de vedere sexual.