Meniu Închide

Sfânt

Obiecte: O Biblie care să aibă cuvântul “Sfânt” inscripţionat pe copertă.

Idee generală: Dumnezeu îi vrea pe oamenii Lui să fie sfinţi, aşa cum El este sfânt- separat de păcat.

Pasaj biblic: 1 Petru 1:15.

Această carte pe care o ţin în mâină este cea mai importantă carte din lume. Se numeşte Biblia. A fost scrisă de mulţi oameni, oameni ca Moise şi Iosua, David şi Daniel, Luca şi Petru. În total, au fost 36 de oameni cărora Duhul Sfânt le-a insuflat să scrie anumite părți din Biblie. Prima parte este Vechiul Testament, care a fost scris înainte ca Isus să se fi născut. (Ţine-ți Biblia şi arătați Vechiul Testament.) A doua parte,  se numeşte Noul Testament şi relatează despre felul în care Isus a venit pe pământ să ne salveze de păcatele noastre şi despre cum Îl putem sluji noi.  (Indicați Noul Testament.)

Atunci când vă uitaţi cu atenţie la numele acestei cărţi, veți observa că pe coperta sa, înaintea cuvântului “Biblie” este şi cuvântul “Sfânta”. “Sfânta Biblie”.

Știţi ce înseamnă acest lucru? Folosim cuvântul “sfânt” când vorbim despre Dumnezeu. Cuvântul “sfânt” înseamnă separat de păcat, pus de-o parte pentru Dumnezeu.

Biblia este sfântă pentru că ea conţine mesajul perfect al lui Dumnezeu pentru noi. Nicio altă carte nu este sfântă. Biblia este cartea din partea lui Dumnezeu- cuvântul lui Dumnezeu pentru noi.

Îngerii din cer Îl laudă pe Dumnezeu pentru Sfinţenia Lui, pentru faptul că este perfect şi fără pată. Ei cântă “Sfânt, sfânt, sfânt, Doamne Atotputernic”. Și noi putem să-L lăudăm pe Dumnezeu, atunci când cântăm despre Sfinţenia Lui. (Citiţi versetul din Petru 1:15.)

Acest lucru înseamnă că trebuie să încercăm să fim puri şi să ne separăm de păcat, la fel cum Dumnezeu este pur şi sfânt. Astfel, dacă alţi copii doresc să facă ceva rău și vă cheamă să fiți părtași cu ei, amintiţi-vă de faptul că Dumnezeu vrea să ne separăm de lucrurile păcătoase, să nu luăm parte la ele.

Cu toţii avem nevoie să ni se reamintească de faptul că Dumnezeu vrea ca noi să fim sfinţi, aşa cum El este sfânt. De fiecare dată când vedeţi o Biblie sau auziţi citindu-se din Biblie, amintiţi-vă de cuvântul “sfânt” care se află pe coperta Bibliei și de faptul că Biblia ne vorbeşte despre Dumnezeul nostru Sfânt care vrea să fim ca El.

 

Foto: www.flickr.com