Meniu Închide

Sigla pe care o porți

Obiecte: O siglă/un logo.

Idee generală: Membrii bisericii poartă semnul lui Cristos pentru ca toată lumea să-l vadă.

Pasaj biblic: 1 Cor.12:27

Copii, aţi văzut vreodată o siglă? O astfel de marcă este o etichetă specială cu numele firmei sau o figurină care reprezintă tot numele firmei. Am câteva exemple aici cu mine. Acesta este stiloul meu şi dacă mă uit cu atenţie la marginea lui, pot citi numele firmei producătoare. (Citiți numele firmei, oricare ar fi ea.) Pot chiar să mă uit la partea de interior a paltonului meu și să văd care este firma care l-a produs. (Ţineți paltonul deschis, astfel încât să se vadă eticheta din interior.) 

Dacă stiloul meu s-ar strica în scurt timp sau dacă ceasul meu nu ar arăta corect ora, compania al cărei nume este aşa evident trecut pe etichetă s-ar cam face de râs… Deci, înainte ca o companie să-şi promoveze sigla pe produsul pe care îl vinde, face tot posibilul să se asigure că este unul de bună calitate.

Fiecare dintre voi, copii, ați venit la biserică în această dimineaţă. Prietenii şi vecinii voştri ştiu că voi frecventați biserica. Asect lucru este ca şi cum aţi avea o siglă pe care o purtaţi. Sunteţi catalogaţi ca membri ai bisericii, ca și creştini.

Pentru că purtați această siglă, cei din jur se vor uita cu mare atenţie la voi. Vor aştepta de la voi să vorbiţi şi să vă purtaţi ca un creştin. Știind că duminica mergeţi la biserică, ei vor fi foarte atenţi la felul în care trăiţi pe tot parcursul săptămânii.

Mai important decât să-i ai pe prietenii şi pe vecinii tăi care te privesc este să ştii că Dumnezeu te priveşte. Companiile care au fabricat stiloul meu, şi ceasul, şi paltonul vor ca produsele lor să fie foarte bune pentru ca ei să poată fi mândri de ele. La fel, Dumnezeu este mândru de noi dacă acțiunile noastre vorbesc despre faptul că suntem creştini. Biserica este regatul lui Dumnezeu pe pământ. Ca membri ai bisericii, trebuie să ne trăim vieţile astfel încât prin ele să-L glorificăm pe Creatorul nostru.

 

Foto: www.deviantart.com