Meniu Închide

Spălatul rufelor? Un deliciu!

Această idee vine în întâmpinarea tinerilor care doresc să le facă mamelor lor, sau persoanei care spală de obicei rufele în familie, o surpriză plăcută. Implică-te într-o campanie de “redactare” de scrisori – scrisori compuse de tineri pentru mamele lor și “uitate” prin buzunarele pantalonilor. Când mamele vor verifica buzunarele pantalonilor, înainte de a-i introduce în mașina de spălat… surpriză! O scrisoare de apreciere, adresată chiar lor. Așa să tot speli! Cum ați putea pune totul la cale?

La o întâlnire a grupului, dă fiecăruia în parte, cinci sau zece cartonașe, pe care tinerii vor scrie scurte note de mulțumire adresate mamelor. Fără fraze pretențioase, doar un simplu mulțumesc pentru munca mai puțin plăcută pe care trebuie să o facă de atâtea ori, în locul lor. Ați putea scrie ceva de genul: “Dragă mamă îți mulțumesc din suflet pentru că încă o dată îmi speli acești blugi slinoși. Știu, nu se întâmplă prea des să îți mulțumesc pentru toată munca pe care o faci, dar vreau să știi că te apreciez foarte mult și te iubesc. Ești o mamă grozavă!” La o dată stabilită, tinerii vor “uita” câte un bilețel din acesta în buzunarul pantalonilor sau a hainelor lăsate în coșul de rufe.

S-ar putea ca în acea săptămână o… duzină de mame, sau mai mult, să rămână surprinse și să nu-și ascundă încântarea sau chiar lacrimile din colțul ochilor, în fața unui munte de tricouri și ciorapi murdari. Pentru întâia oară spălatul rufelor ar deveni o plăcere. Și încă ce plăcere!