Meniu Închide

Sprijină-te pe El

Subiect:

Să ne încredem în Dumnezeu chiar în mijlocul suferinței și al luptei

Materiale necesare:

Tot felul de atele și cârje, dacă e posibil, chiar un premergător. În cazul în care nu reușiți să le împrumutați de la vârstnicii bisericii voastre, încercați la solduri, asta ca să nu aruncați banii pe cârje. Faceți rost și de un premergător, implorând un bebeluș să vi-l împrumute..

Desfășurarea lecției:

Pe măsură ce prezinți cârjele, explică pe scurt, modul în care se folosesc în diferite boli, tulburări de mers sau chiar la plata… injuriilor. Toate acestea au un lucru în comun – cei care au nevoie se pot sprijini pe ele.

Biblia ne spune că Dumnezeu este singurul pe care te poți sprijini când ești rănit, obosit, dărâmat sau pur și simplu ți-ai pierdut echilibrul. Sprijinindu-te de El; este singura garanție că nu vei cădea!

Text biblic:

Psalm 37:23-24; 1Petru 5:6-7;

Vezi de asemenea Isaia 35:3-6; Iuda 24-25 (Acest pasaj poate constitui și rugăciunea de încheiere).

Discuții:

  1. Care sunt două calități de bază pe care ar trebui să le întrunească o cârjă? (Vezi Proverbe 25:19)?
  2. Unii oameni consideră creștinismul o simplă abureală și tot ceea ce se spune despre Dumnezeu o… cârjă pe care se sprijină doar credulii. Ce părere ai vis a vis de această opinie?
  3. În ce fel chiar oamenii puternici, siguri pe ei și în formă, pot fi niște “ologi” în sinea lor?
  4. Să spunem că am accepta ideea conform căreia creștinismul ar fi o simplă cârjă. Ce alte cârje folosesc oamenii pentru a se sprijini în drumul lor prin viață? Se regăsesc aceste cârje și între cele folosite deja de tine?

De schimbat:

  1. Pe ce te sprijini când îți dorești să răzbești în viață?
  2. Ce boli ale sufletului te pot apăsa, trage în jos sau îți pot îngreuna mersul tău pe care ți-l dorești liber și sigur
  3. Îți dorești să fii mai reluctant, să îți pui întreaga povară pe El? De ce?