Meniu Închide

Surpriza cioburilor

Subiect: Cadouri primite în zile de restrişte.

Materiale necesare: O „pinata”. Puteți cumpăra una de la un magazin de jucării sau un restaurant cu specific mexican. Dacă doriți, o puteți confecţiona singuri. Începeți prin a umfla un balon, acoperiți-l cu mai multe straturi de hârtie lipită cu aracet şi apoi lăsați-l la uscat. În final, spargeți balonul si scoateți-l afară, va rămâne doar „balonul” din hârtie. Prin orificiul rămas, introduceți bomboane şi diferite alte dulciuri. Apoi, acoperiți orificiul.

Desfăşurarea lecţiei: Înainte de întâlnire, agățați pinata de tavan. Dacă lecţia se desfăşoară în aer liber, o puteți agăța de o creangă de copac. Invitați doi voluntari legaţi la ochi să încerce pe rând să lovească pinata cu un băţ. Scopul este ca aceasta să fie spartă şi din ea să cadă dulciuri din plin.

Uneori, te simți lovit de soartă, totul pare că îți stă împotrivă. Ești ca o pinata în bătaia vântului, pe care viaţa nu conteneşte să o lovească.

Cu toate acestea Dumnezeu poate transforma aceste lovituri şi înţepături în delicatesuri care altminteri ar fi rămas ascunse şi negustate. Amărăciunea şi durerea provocate de dezamăgiri pot constitui adevărate cărări înspre minunatele daruri ale lui Dumnezeu.

Pasaj biblic: Romani 8:18-38; 2Corinteni 4:7-12; Genesa 37-45.

Discuţii posibile:

  • Ce experienţă a avut apostolul Pavel? (Citiți 2Corinteni 11:25-27)?
  • În ce fel ai avut parte de lovituri în ultimii ani?
  • În acest pasaj Dumnezeu nu ne-a promis o viaţă de zahăr, plăcută şi uşoară. Care este promisiunea lui Dumnezeu?
  • Aminteşte-ţi un timp când amărăciunea şi întristarea au fost transformate de Dumnezeu în daruri preţioase pentru viaţa ta.
  • Gândeşte-te la un prieten sau un membru al familiei tale care în ultimul timp a trecut prin perioade mai dificile şi scrie-i câteva rânduri de încurajare.

Foto: www.wikimedia.org