Meniu Închide

Tatăl nostru ceresc

Pasaj biblic: 2 Corinteni 6:18

Idee generală: Ar trebui să ne supunem Domnului, Tatăl nostru iubitor.

Obiecte: Nimic care trebuie adus.

Lecție

Astăzi vom vorbi despre părinți, despre mame și tați. Să începem cu tații. Câți dintre voi aveți un tată acasă, teafăr și nevătămat? Nu multe familii au tați, dar multe au.

Cu ce se ocupă tatăl vostru? (Fă o pauză pentru răspuns. Repetă răspunsurile copiilor. Încurajează-i prin întrebări suplimentare să includă toate activitățile. Include atât acțiunile de îngrijire cât și cele ce impun disciplină.) Se asigură tatăl vostru că aveți mâncare? Se asigură tatăl vostru că aveți haine și o casă iubitoare? Stabilește tatăl vostru reguli? Vă spune ce ar trebui, sau nu, să faceți?

Unele familii nu au tați. (Dacă sunt prezenți copii fără tată, adresează-le lor întrebările. Fă o pauză pentru a primi răspuns la fiecare întrebare.) Cine se asigură că aveți mâncare? Cine se asigură că aveți haine? Cine stabilește regulile și vă spune c ear trebui, sau nu, să faceți?

Toți aveți un adult acasă care are grijă de voi, care vă spune ce să faceți ș ice să nu faceți. Uneori și mama, și tata fac asta, uneori doar un adult. Dar ei au grijă de voi, și stabilesc reguli pentru voi.

De ce stabilesc adulții reguli pentru voi? (Fă o pauză pentru răspuns.) Pentru că vă iubesc, și vor să creșteți cum trebuie. Nu vor să pățiți ceva rău; vor să creșteți puternici ți sănătoși. Deci stabilesc reguli pe care să le respectați.

Deci, părinții voștri vă iubesc, au grijă de voi și stabilesc reguli pe care să le respectați. Se așteaptă să vă supuneți lor. Asta fac părinții iubitori.

Este, însă, altcineva care vi i-a dat pe părinți să vă iubească, să vă îngrijească, sp stabilească reguli pentru voi. E cineva care ne iubește pe toți, îi pasă de fiecare din noi și stabilește reguli pe care să le respectăm. Este cineva care este Tatăl fiecăruia dintre noi. Cine este? Desigur, Dumnezeu este Tatăl nostru.

Dumnezeu spune în Biblie, “Veți fi fiii și fiicele mele”. Dumnezeu vorbește cu toți Creștinii. Dumnezeu spune că îi iubește foarte mult. Dumnezeu promite să aibă grijă de noi. Și Dumnezeu, ca un Tată iubitor, ne dă reguli pe care să le urmăm.

Poate cineva să se gândească la reguli pe care vrea Dumnezeu să le urmăm? (Fă o pauză pentru răspuns. Încurajează-I pe copii cu alte întrebări.) Ne spune Dumnezeu să ne ajutăm unul pe celălalt? Spune Dumnezeu să ne iubim unii pe alții? Spune Dumnezeu că cea mai mare poruncă este să ne iubim aproapele ca pe noi înșine? Da, acestea sunt câteva dintre regulile pe care vrea Dumnezeu să le urmăm.

De ce stabilește Dumnezeu reguli pentru noi? Pentru că ne iubește și vrea să trăim correct. Nu vrea să ne vadă răniți. Vrea să-L iubim pe El și unii pe alții. Deci Dumnezeu, Tatăl nostru, stabilește reguli și se așteaptă să le respectăm. Asta face un tată iubitor.

Dumnezeu v-a dăruit părinți, nu-I așa? Este felul în care are Dumnezeu grijă de voi. Și adesea, este modul în care Dumnezeu vă transmite regulile, prin părinții voștri.

Cine dă regulile în familia voastră? Tatăl vostru? Mama voastră? Amândoi? Sau un alt adult? Nu prea contează, nu-i așa? Vă dau regulile pentru că vă iubesc. Vă arată cât de mult vă iubește Dumnezeu.

Continuă lecția

De ce n-ați face un effort astăzi și le-ați mulțumi adulților care au grijă de voi și vă iubesc? Dați-vî străduințele să respectați regulile și spuneți o scurtă rugăciune Domnului, mulțumindu-I că vi i-a dat pe părinți, prin care vă spuneți voii Lui.

Photo: www.mrwallpaper.com