Meniu Închide

Ține capul deasupra apei

Subiect:

Securitatea

Materiale necesare:

O vestă de salvare aprobată de salvamar (poate fi o vestă ca acelea portocalii în formă de U). Pentru a intra în subiectul lecției spune că vesta de salvare nu este altcineva decât Isus Cristos, și chiar poți să-i pui o etichetă cu numele Lui. Ai nevoie de asemenea și de alte obiecte plutitoare (chiar dacă nu sunt aprobate), cum ar fi colaci umflați, căluți de mare, plute, etc. Toate obiectele plutitoare ar trebui să fie umflate. Fără să te vadă cineva, lipește pe aceste obiecte neaprobate de serviciul Salvamar, diferite etichete, cum ar fi: prieteni, bani, popularitate, formă fizică, alcool, statut social, etc.

Desfășurarea lecției:

Cere tinerilor să umfle toate obiectele gonflabile și să spună care le place cel mai mult. Dezvăluie-le apoi că ele, așa colorate și haios cum arată, au fiecare câte un nume. Unele se cheamă “bani”, altele “prieteni” și noi încercăm prea des să ne păstrăm la suprafață cu ajutorul acestora. Arată-le ce scrie pe ele, pe eticheta aceea mică și nu prea băgată în seamă: “A nu se folosi ca și colac de salvare. Acest obiect nu garantează salvarea în caz de înec”. E momentul să le arăți acum vesta de salvare aprobată de salvamar și asigură-i că deși nu are nimic atrăgător, amuzant în ea, nu poartă semnătura vreunui designer celebru, este singura pe care poți să te bazezi în caz de înec.

Scriptura ne spune că singurul Salvator al vieții noastre este Isus. El este singurul care în furtunile vieții ne poate ține capul deasupra apei și nu ne lasă să ne scufundăm. Poate nu e nimic amuzant și de gașcă în relația cu Isus, nu-i ca și cu o sticlă de băutură ori cu un amant, dar până la urmă oamenii au nevoie de pace și siguranță și El este singurul care ni le poate oferi.

Text biblic:

Psalm 20:1-9; Matei 14:29-32. Vezi de asemenea Iov 31:24-28; Isaia 31:1; Psalm 31:4-8; 40:3; 49:6.

Discuții:

  1. Ce fel de “obiecte plutitoare” aleg oamenii din jurul tău să poarte?
  2. De ce ți se pare greu să asculți de avertismentul Bibliei, care spune că atunci când vine furtuna, nu te poți baza pe jucării pentru a te păstra la suprafață?
  3. De ce stăm pe gânduri atunci când trebuie să ne agățăm de Cel care garantează salvarea? Ce face adevărata vestă de salvare să fie mai puțin atrăgătoare decât jucăriile plutitoare?
  4. Care sunt lucrurile de la care ne salvează Isus? A promis El vreodată creștinilor ca barca lor nu va fi bătută de furtună?

De schimbat:

  1. Care sunt obiectele plutitoare de care ne agățăm?
  2. Completează această frază: Uneori viața este ca o furtună de năvalnică și îmi este greu să îmi țin capul deasupra apei, dar cel puțin știu că am…
  3. Care din următoarele afirmații te descriu cel mai bine în momentul de față:

Simt că mă scufund. / Îmi țin capul deasupra apei dar numai agățându-mă de lucruri pe care nu mă pot baza. / Prietenii mei se agață de mine și mi-e teamă că mă vor trage în jos. / Mă agăț de adevăratul Salvator al vieții. / Mă agăț de adevăratul Salvator al vieții dar nu sunt sigur că nu există o spărtură pe undeva și mi-e teamă că nu mă va ține suficient de strâns în timpul furtunii.