Meniu Închide

Toate lucrurile lucrează împreună

Subiect: Bunătatea planului lui Dumnezeu

Materiale necesare: Fursecuri date prin ciocolată (pentru un grup mai mare se vor coace mai multe fursecuri). Ingredientele din rețeta de fursecuri, puse în containere separate.

Desfăşurarea lecţiei: Oferiți tinerilor să guste diferite ingrediente – făină, praf de copt, cacao, zahăr vanilinat, etc. – fără a le spune că acestea au fost folosite la prepararea fursecurilor. Rugați-i să descrie gustul fiecărui ingredient. Marea lor majoritate nu au un gust plăcut, cu excepţia zahărului şi a chipsurilor de ciocolată. La final spuneți-le că delicioasele fursecuri au fost preparate din aceste ingrediente, accentuând ideea că se poate obţine ceva bun şi dulce chiar și din lucruri oarecum amare sau care nu ne plac.

Pentru majoritatea dintre noi viaţa este un amestec de dulce şi amar, momente de fericire – ca un chips de ciocolată – îmbinate cu perioade dificile, când suferinţa şi dezamăgirea ne lasă un gust amar. În suveranitate Lui, Dumnezeu îmbină toate acestea în aşa fel încât “produsul” final să fie unul bun.

Pasaj biblic: Romani 8:22-28; Psalm 34:8

Discuţii posibile:

  • Ce gust ar avea fursecurile de ciocolată dacă am lăsa pe dinafară ingredientele amare şi le-am folosi doar pe cele dulci?
  • La ce se referă pasajul biblic din Romani 8:28, în care ni se spune că “toate lucrurile lucrează împreună înspre binele celor ce îl iubesc pe Dumnezeu”?
  • Care sunt câteva experienţe amare trăite de tine?
  • Care sunt câteva dintre ingredientele dulci pentru care îi mulţumeşti lui Dumnezeu?

În continuare, tinerii pot să-i scrie lui Dumnezeu, o scrisoare de mulţumire pentru planul deosebit pe care îl are pentru viaţa fiecăruia.

Notă: Dacă este posibil, puteți găti fursecurile împreună cu tinerii. 

 

Foto: www.pixabay.com