Meniu Închide

Un dar pentru tine

Temă: Isus este un dar de la Dumnezeu.

Pasaj biblic: Matei 1:18-25

Cei mai mulți dintre noi sărbătorim nașterea lui Cristos oferind daruri celor pe care îi iubim. Puteți folosi ilustrația de mai jos pentru a aminti audienței, faptul că puncul Isus est cel mai valoros dar dintre toate darurile pe care l-am putea primi vreodată.

Aveți nevoie de un cadou, ceva care s-ar potrivi oricui, indiferent de vârstă sau sex. Împachetați cadoul în hârtie colorată și atașați-i o fundă frumoasă. Pregătiți câteva cartonașe pe care să scrieți instrucțiuni ca și cele de mai jos, câte una pe fiecare cartonaș. Instrucțiuni posibile:

  • Pasează cadoul până la a treia persoană din dreapta ta.
  • Pasează cadoul pâna la a zecea persoană din spatele tău.
  • Pasează cadoul până la a patra persoană din stânga ta.
  • Pasează cadoul până la a opta persoană, în față. Continuați până la a treia persoană înspre stânga.
  • Pasează cadoul la cea mai apropiată persoană care poartă ceva de culoare roșie.
  • Pasează cadoul la întâmplare, astfel încât să treacă prin mâna a 10 persoane care să-l atingă.

Așezați cartonașele cu instrucțiuni într-un bol sau un alt recipient pe care îl aveți la dispoziție. Apoi, la momentul potrivit, oferiți cadoul unei persoane din audiență și spuneți că deocamdată nu poate fi deschis. Alegeți un voluntar care să extragă din bol, pe rând, câte un cartonaș și să citească instrucțiunile pe care le conține. Cereți audienței să paseze cadoul conform instrucțiunilor citite. Continuați astfel, atât cât vă permite timpul sau până se epuizează toate cartonașele pe care le-ați pregătit. Ultima persoană va putea deschide cadoul și îl va putea păstra. În continuare, subliniați faptul că acest joc a fost amuzant mai ales prin faptul că darul a fost oferit unei persoane alese absolut întâmplător. Încurajați-i pe cei prezenți, ca de acest Crăciun să-și amintească de faptul că nașterea lui Isus Cristos nu este un cadou oferit la întâmplare, unei persoane norocoase care s-a întâmplat să se afle la momentul potrivit, în locul potrivit. Isus este darul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, iar acest dar este cu adevărat cel mai extraordinar dar care a fost vreodată oferit de către cineva. Continuați încurajându-i pe cei prezenți să primească darul cel mai de preț, pe Isus Cristos.

 

Foto: pixabay