Meniu Închide

Un puzzle cu morală!

Cumpără un puzzle pentru copii, cu maxim cincizeci de piese și după ce l-ai construit piesă cu piesă, acoperă-l cu vopsea, folosind fie un spray colorat, fie tempera sau o altă substanță. Scrie pe coala de carton nou formată un verset biblic, un anunț oarecare sau orice altceva dorești și trimite câte o bucată sau două din puzzle la tinerii din grup, cu indicația: Dacă până la noua întâlnire acest puzlle va fi “asamblat”, ai câștigat din partea mea o invitație la pizza! Fă tot ce ține de tine!

La întâlnirea cu pricina, așteaptă ca tinerii să își lipească piesele în puzzle și dacă în cele din urmă acesta se va dovedi complet, oricât te-ar costa, ține-te de promisiune. Oricum lecția învățată de aici, face toți banii!

Concluzii:

Biserica este Trupul care are nevoie de absolut toate părțile desemnate de Dumnezeu, pentru a funcționa la nivel optim. Depindem unii de alții. Acest puzzle reprezintă Trupul lui Cristos. Dumnezeu ne-a vrut în unitate deplină, ceea ce înseamnă că atunci când unul dintre noi lipsește sau nu își face datoria, Trupul are de suferit. Nici noi nu avem de câștigat, ba dimpotrivă. La ce ar servi o mână sau un picior, așezate deoparte și separate de trup? Fiți convinși, la nimic!