Meniu Închide

Un semn de aducere aminte (Cina Domnului)

Pasaj biblic: Luca 22:19

Idee generală: Rememorarea vieții lui Isus

Obiecte: O baghetă de pâine. Un pahar. (opțional)

“ Astăzi vom vorbi despre două din cele mai importante lucruri din lume. Sper că vă veți aminti de ele mult timp de-acum încolo.

Primul din ele unul din lucrurile de care aveți nevoie ca să rămâneți în viață. Puteți să vă gândiți la ceva de care aveți obligatoriu nevoie ca să trăiți? (Nu face nicio pauză aici)

Ce ziceți de jucării? Sunt jucăriile cel mai important lucru din lume? Ați muri fără jucării? Nu! Jucăriile nu sunt atât de importante.  E drăguț să le ai, dar nu ai muri fără ele. Nu sunt cel mai important lucru din lume.

Aveți absolută nevoie de haine? Ați muri daca n-ați purta pantofi? Sigur că nu. Dar despre o pălărie? Ai nevoie de o pălărie ca să trăiești? Nu! O pălărie s-ar putea să fie importantă din când în când, dar nu e unul din cele mai importante lucruri din lume. Hainele sunt, în fapt, importante, dar nu cele mai importante.

Ce spuneți de mâncare? Avem nevoie de mâncare ca să trăim? Ați muri fără mâncare? Da! Mâncarea este unul din cele mai importante lucruri pentru noi. Avem nevoie de mâncare ca să rămânem în viață.

Am adus astăzi o hrană foarte simplă. (Arată bagheta de pâine.) Toată lumea mănâncă pâine din când în când. Mâncăm și alte feluri de mâncare, dar pâinea este foarte obișnuită. Este pentru fiecare din noi ceva obisnuit, nu-i așa? Această pâine simbolizează hrana cea de toate zilele.”

Opțional

(Dacă folosești un pahar, adaugă și acest paragraf.)

“ Avem nevoie și să mâncăm, și să bem. Am muri dacă nu am bea suficientă apă, odată cu mâncarea. (Arată paharul, apoi pâinea.) Aceste lucruri simbolizează apa și mâncarea, de care avem nevoie ca să rămânem în viață.”

Continuă lecția

Ce se întâmplă când nu mănânci? Cum te simți? (Fă o pauză pentru răspunsuri.) Înfometat! Așa este, devii flămând dacă nu mănânci o perioadă lungă de timp. Foamea ne amintește că trebuie să ne alimentăm.

Deci, nu uităm niciodată să mâncăm, nu-i așa? S-ar putea să uităm pentru un timp, dar stomacul nu va întârzia să ne amintească de faptul că avem nevoie de mâncare.

Opțional

Ce se întâmplă dacă uiți să bei ceva pentru un timp? Cum te simți? Însetat! Faptul de a-ți fi sete îți amintește să bei apă. (Arată paharul.)

Deci, nu uităm niciodată să bem ceva, nu-i așa? S-ar putea să uitâm din când în când să bem ceva, dar setea ne va aminti  să bem ceva.

Continuă lecția

Hrana este unul din cele mai importante lucruri pentru noi- avem nevoie de ea, altfel, murim. Nu uităm să mâncăm, nu-i așa? Ne este foame și asta ne amintește cât de importantă este mâncarea pentru noi.

Acum, haideți să vorbim despre alt lucru foarte important. Nu este ca mâncarea, dar este, de asemenea, foarte important. Sau, El este foarte, foarte important.

Care este cea mai importantă persoană care a trăit? El este mai important pentru noi decât oricine altcineva din toată lumea. Este mai important decât mama, tata, sau oricine altcineva la care v-ați putea gândi. Cine este? Care e cea mai importantă persoană care a trăit? (Fă o pauză pentru răspunsuri.) Isus! Desigur.

Isus este singurul care ne poate salva de păcatele noastre. Dacă Isus n-ar fi trăit, nu ne-am numi azi Creștini. Dacă Isus n-ar fi trăit, sufletele noastre ar muri.Isus a venit să ne salveze pentru totdeauna, astfel, putem vom putea trăi într-o zi în Rai cu El. Isus este cea mai importantă persoană care a trăit vreodată.

Fără mâncare, murim. Fără Isus, sufletele noastre mor. ( Arată pâinea.) Mâncarea este absolut necesară, ca trupurile noastre să rămână în viață. Isus este singurul care ne poate da viață veșnică în Rai.

Corpurile noastre ne amintesc automat să mâncăm mâncare. Ne amintesc inimile noatre automat să ne gândim la Isus? Nu, nu chiar. Inimile noastre nu sunt bune. Sufletele noastre nu devin în mod automat înfometate după Isus. Uneori, uităm de El. Pot trece zile la rând fără să ne gândim la Isus.

Deci, pentru că inimile noastre sunt rele, avem nevoie de ceva care să ne amintească să rămânem aproape de Isus. Iată simbolul! ( Ține bagheta de pâine din care ia o felie.) Credeți că veți mânca pâine săptămâna aceasta? ( Încuviințați și așteptați pentru răspuns.) Cel mai probabil. Majoritatea oamenilor mănâncă pâine în fiecare zi.

Săptămâna aceasta vom  avea pâinea să ne amintească de Isus. Avem nevoie de Isus pentru viața veșnică. De fiecare dată când vei mânca o felie de pâine săptămâna aceasta, gândește-te la Isus și roagă-L să te ajute să rămâi aproape de El.

Este trist că inimile noastre nu ne amintesc automat să rămânem aproape de Isus. Vom încerca să ne amintim, deci, prin această hrană.

Opțional

(Folosește acest paragraf în ziua celebrării Cinei Domnului)

Știți ce? Copiii nu sunt singurii care uită de Isus. Și adulții au nevoie de un simbol care să le amintească. Isus a știut că oamenii vor avea nevoie, de aceea El ne-a spus să folosim pâinea și vinul ca să ne amintim de El. La cină îi vedem pe oamenii din biserică luând pâine și vin sau suc de struguri. Acestea le amintesc de faptul că Isus ne iartă păcatele. Cina Domnului adduce aceleași simboluri cu cele despre care am vorbit noi astăzi. Săptămâna aceasta, să ne amintim, deci, de ce a făcut Isus pentru noi.