Meniu Închide

Unește punctele

http://www.calvarywilliamsport.com

Materiale necesare: un puzzle cu puncte

Desfășurarea lecției: Să unești punctele unui puzzle este un veritabil exercițiu de credință. (Pe măsură ce explici lecția, continuă să unești punctele în vederea obținerii imaginii finale). Începi prin a crede că există o imagine chiar dacă nu ai habar cum va arăta ea. Cu alte cuvinte, nu poți vedea tabloul dar știi că el este acolo. Ești convins că un artist a încifrat un desen, care ți se va revela pe măsură ce vei continua să unești punctele, până la ultimul. Dacă ai refuza să faci acest lucru sau la un moment dat te-ai răzgândi și nu ai mai continua să desenezi, niciodată nu vei vedea imaginea finală. Tot astfel este și cu credința ta în Dumnezeu. Nu întotdeauna vezi cu claritate unde te conduce Dumnezeu… Uneori zărești doar o parte a picturii. Credința este când crezi în inima lui Dumnezeu, chiar când nu-i simți urmele din palme.

Text biblic: Evrei 11:1-6

Discuții:

  • Poți crede că Dumnezeu care a imaginat tabloul vieții tale, te călăuzește să îl desenezi azi puțin, mâine puțin până la capăt? (De exemplu Evrei 11-3).
  • Ce se întâmplă cu imaginea când începi să nu mai ții cont de regula după care trebuie să unești punctele și o faci la întâmplare?

Aplicații:

  • Ce probleme te-au făcut să te îndoiești de faptul că Dumnezeu ți-a desenat tabloul vieții tale? Îți pare că lipsesc unele numere? Că punctele sunt prea vag marcate? E prea greu?
  • Vezi foarte bine punctele dar ți-ai pierdut interesul în a le mai uni deoarece ți se pare fără sens imaginea pe care ai obținut-o până acum?
  • Ai trecut recent printr-o situație în care a trebuit să crezi în inima lui Dumnezeu, chiar dacă nu ți-ai pus degetul în palmele Lui? I-ați câteva momente chiar acum și mulțumește-I lui Dumnezeu pentru că El este Suveranul și Marele Arhitect al vieții tale.