Meniu Închide

Unt de arahide și jeleu

Pasaj biblic: 1 Samuel 16:7

Idee generală: Lui Dumnezeu îi pasă de ce e în inima noastră.

Obiecte: Un sandwich cu unt de arahide și jeleu și unul cu sardine. ( Poți folosi oricare din ele, unul pe care copiii îl preferă sau le displace. Schimbă doar numele sandwichurilor în text)

Spune-le copiilor că ai adus cu tine două sanwichuri și că ai dori să știi care le place cel mai mult.

(Ține sandwichul cu unt de arahide. Deschide-l astfel încât copiii să-I poată vedea conținutul) “Câți dintre voi preferați sandwichul cu unt de arahide? ( Așteaptă pentru răspunsul fiecăruia) Cred că majoritatea…Untul de arahide și jeleu este preferatul tuturor. Deci, cei mai mulți l-ați prefer ape acesta, nu?( Încuviințează și așteaptă pentru răspuns)

Iată un alt sandwich (Arată-le sandwichul cu sardine și așteaptă pentru răspuns) Acesta e un sandwich cu sardine.  Sunt peștișori micuți și mirositori în acesta. Cât de mulți ați prefera acest sandwich? (Așteaptă pentru răspuns) Nimeni nu  l-ar vrea?

V-am oferit două feluri diferite de sandwichuri. Mulți oameni preferă sandwichul cu unt de arahide și jeleu, dar nu mulți au ales sandwichul cu sardine.

Totuși, ambele sunt sandwichuri. Arată la fel- două felii de pâine cu ceva între ele. Care e diferența? De ce vă place sandwichul cu unt de arahide și nu cel cu sardine?( Așteaptă pentru răspuns)Desigur! Ceea ce punem în interior face diferența. Pâinea ține sandwichul laolaltă, dar ceea ce e înăuntru contează.

Așa e și cu oamenii. Ori am putea spune mai bine că oamenii sunt ca sandwichurile, ceea ce e înăuntru contează.

Dumnezeu spune că felul în care arăți nu contează deloc pentru El. Poți fi gras au slab, scund sau înalt, chipeș sau nu ; lucrurile astea nu fac nicio diferență pentru Dumnezeu. Este doar exteriorul (Ține sandwichul ) Felul în care arăți este ca pâinea care ține sandwichul.

Partea cea mai bună ar trebui să fie în interior. (Deschide sandwichul) Iată ce contează. Și aici (Arată spre inima ta) este ceea ce contează pentru Dumnezeu. Aici sunt blândețea și bunătatea. Aici e ceea ce contează pentru Dumnezeu.

Îl iubești pe Isus? Vrei să fii o persoană blândă și iubitoare? Atunci ești ca un sandwich. Ai virtuți în suflet, care contează.

Data viitoare când cineva îți va face un sandwich, poate vei cere unt de arahide, sau altceva și acel sandwich îți poate reaminti că ceea ce e în interior contează. Lui Dumnezeu Îi pasă de ceea ce e în inima ta.”

 

Photo: http://www.npr.org/blogs/thesalt/2012/09/24/161705495/peanut-butter-recall-widens-to-other-nut-butters-after-salmonella-outbreak