Meniu Închide

Viața din sămânță

Materiale: Un pachet de seminţe, câte două pentru fiecare copil.

Pasaj biblic: Ioan 12:23,24.

Idee generală: Atunci când Îl acceptăm pe Isus în inimă, Dumnezeu începe în noi o viaţă nouă.

Această lecție poate avea loc cu ocazia Sărbătorii Paștelui.

Erau vremuri de mare tristețe pentru Isus. El le-a spus prietenilor Lui: “A sosit vremea… Vă spun adevărul, dacă o sămânţă de grâu cade pe pământ şi nu moare, rămâne o singură sămânţă. Dar dacă moare, produce multe alte seminţe.”

Prietenii lui n-au înțeles despre ce vorbea Isus.

Voi ştiţi? El vorbea despre faptul că trebuie să ne pregătim pentru moarte. Știa că El va învia, dar încă, Îi era greu. Le spunea prietenilor că dacă va muri şi va învia, fiecare om va putea avea o viaţă nouă în El!

Și asta s-a întâmplat. Isus a murit, dar Dumnezeu l-a adus la viaţă. Acum, când începi să crezi în Isus, credința ta este ca o sămânţă, atât de mică şi de ascunsă încât te întrebi dacă este reală. Dar după un timp, sămânţa pe care-o sădeşte Isus creşte și se transformă în viaţă care te ajută să-i iubeşti pe oameni şi care va dura pentru totdeauna.

Vă voi da fiecăruia câte două seminţe. Vor creşte și se vor transforma într-un vrej de fasole, pentru că acesta este tipul de seminţe pe care l-am adus. Le puteţi îngropa în puţin pământ, să le udaţi şi să vă asigurați că au mult soare. După un timp, aceste seminţe tari vor deveni plante cu viaţă, ca şi micile seminţe de credinţă, plantate adânc în inimile noastre, care cresc în noi viaţa în Isus.

 

wikimedia.org