Meniu Închide

Viață socială și relații

 1. La ce vârstă ai avut prima întâlnire? A fost o experiență plăcută? Mai știi ceva de persoana respectivă?
 2. Ce eveniment social la care ești obligat să participi, îți provoacă cea mai mare nervozitate și frustrare? De ce?
 3. Care este cea mai plăcută și amuzantă petrecere la care ai participat? Care este petrecerea cea mai neobișnuită, sau diferită de restul petrecerilor, la care ai participat? Cum îți imaginezi a fi petrecerea ideală?
 4. Care este cel mai creativ mod prin care ți-ai putea surprinde cel mai bun prieten sau coleg? L-ai surprins vreodată în acest mod sau într-unul similar? Dacă da, ce anume ai făcut?
 5. În ce situații te simți cel mai singur și în care cel mai puțin singur? De ce?
 6. Ce ar trebui să schimbi sau măcar să îmbunătățești în viața ta în momentul de față, pentru a avea relații mai bune cu ceilalți? Ce te nemulțumește cel mai mult la relațiile tale? Ce te bucură cel mai mult?
 7. Numește două dintre calitățile de mai jos care consideri că sunt cele mai importante pentru o căsnicie și ai dori să le regăsești în partenerul tău:
 • loialitate până la moarte
 • simțul umorului
 • nivel intelectual ridicat
 • compatibilitate religioasă
 • preferințe în același domeniu
 • atractivitate
 • popularitate
 • temperament relaxat
 • aptitudini de comunicare
 1. Numește două dintre aceste trăsături apreciate de tine ca fiind de cea mai mică importanță în bunul mers al unei căsnicii. De ce le apreciezi astfel?
 2. Crezi că Dumnezeu a destinat fiecăruia o singură persoană ca partener de căsătorie?
 3. Te-ai căsători cu cineva dintr-o altă rasă? De ce da sau de ce nu? Ce părere ar avea familia ta despre acest lucru?
 4. Un prieten bun de al tău ia în greutate. Acest fapt ar trebui să te îngrijoreze sau mai degrabă consideri că nu este treaba ta. Ce i-ai spune acelui prieten sau ce ai face pentru el, dacă ai face ceva?
 5. Cum procedezi și ce îi răspunzi unei persoane care te oprește pe stradă și te roagă să îi dai mâncare, bani sau orice altceva?
 6. Există cel puțin o persoană pe lumea aceasta care știe totul despre tine? Care sunt după părerea ta avantajele sau dezavantajele unei astfel de relații?
 7. Cine ți-ai dori să se roage pentru tine în cele mai dificile momente ale vieții tale?
 8. Cine a fost cel mai bun exemplu de dragoste în viața ta? Explică de ce a fost acea persoană un exemplu pentru tine.
 9. Ai putea spune că obiectivul în viața ta în momentul de față este să îți dezvolți relațiile sau să îți atingi scopurile? Ți-ai dori să schimbi ceva în această abordare?
 10. Ce te-a impresionat cel mai mult la partenerul tău de căsătorie sau la cel mai bun prieten al tău?
 11. Care a fost cea mai mare presiune pe care ai resimțit-o ca adolescent din partea anturajului? Dar ca adult care este tentația cea mai mare cu care te lupți? Cum îi faci față?
 12. Când te întâlnești cu un prieten apropiat ești tentat să îi vorbești mai mult de tine sau îți dorești mai mult să îl asculți pe el? La fel procedezi și când te întâlnești cu o persoană mai puțin apropiată?
 13. Căsătoria cui o consideri un model pentru tine? Ce admiri cel mai mult la ea?
 14. Îți alegi prietenii în funcție de ceea ce poți tu să le oferi sau de ceea ce îți pot ei oferi? Ce poți face pentru a fi un prieten mai bun?
 15. Fie că ești căsătorit sau nu, care este lucrul cu care te simți cel mai “cununat” în acest moment în viață?
 16. Dar asupra prietenilor? A colegilor? A șefului? În biserica ta? Ți-ai dori să ai mai multă influență? Ce schimbări ar fi necesare pentru a avea o influență mai mare asupra celor din jur?
 17. Care persoană în viață se apropie cel mai mult de modelul tău de erou? Dar dintre cei care nu mai trăiesc? De ce ai ales tocmai această persoană?
 18. Când a fost ultima oară când ți-ai cerut iertare de la cineva? Cum ți-a răspuns?
 19. Cum te-ar descrie oamenii atunci când ești supărat?
 20. Care sunt oamenii care scot tot ceea ce e mai bun din tine? Numește contret două trei persoane? De ce consideri că ele reușesc să îți scoată în evidență latura ta bună?
 21. Cum te descurci cu complimentele? Îți place mai mult să le primești sau să le faci? De ce?
 22. Când ai spus ultima oară “îmi pare rău” unei persoane? Cât de greu ți-a fost să rostești aceste vorbe?
 23. Care ar fi avantajele sau dezavantajele unei căsătorii aranjate? Crezi că aceste mariaje sunt mai reușite sau dimpotrivă? De ce?
 24. Ești pe cale să te căsătorești. Cât din trecutul tău consideri că ar fi necesar să discuți cu viitorul tău partener de viață?
 25. Când a fost ultima oară când ai spus cuiva că îl iubești? Când a fost ultima oară când cineva ți-a spus ție personal că te iubește? Cum îți exprimi dragostea?
 26. Care sunt cele mai mari tentații în preajma căsătoriei? Ce faci pentru a le diminua?
 27. Este cineva în viața ta pe care nu-l poți suporta? Ce te deranjază cel mai mult la acea persoană?
 28. Ce te face să nu ai încredere în colegul tău? Ce ar putea el face pentru a-ți câștiga încrederea? S-a întâmplat ca o persoană să se îndoiască pe nedrept de tine?De ce?
 29. Crezi că există vreun lucru prea personal pentru a putea fi discutat cu partenerul tău? Dar cu prietenul tău cel mai bun? Cu părinții, pastorul sau consilierul tău? Cu care dintre aceste persoane consideri că ți-ar fi cel mai ușor să discuți despre cele mai intime lucruri ale tale, cele mai întunecate secrete?
 30. Care este unul din locurile tale preferate unde îți place să mergi cu prietenii?
 31. Care crezi că sunt două din secretele unei prietenii durabile?
 32. Care a fost una din cele mai frumoase clipe pe care ai petrecut-o anul trecut cu prietenii tăi?
 33. Care ar fi trei calități pe care ai dori să le aibă prietenii tăi.
 34. Care a fost cea mai mare surpriză pe care ai avut-o în relația de prietenie cu un băiat / fată?
 35. Față de cine din viața ta simți cea mai mare recunoștință? De ce?
 36. Cine are influența cea mai mare în viața ta? Cui ceri sfatul în primul rând? Părerea cui contează cel mai mult pentru tine?
 37. Ce calități apreciați cel mai mult la un profesor? Dacă ai putea să dai niște sfaturi profesorilor tăi, care ar fi acestea?
 38. Cum definești dragostea? Ce înseamnă a iubi ca un copil?

 

sursa foto: http://raws.adc.rmit.edu.au/~s3326816/blog2/?tag=wineberger