Meniu Închide

Ziua îndrăgostiților

Pasaj biblic: Ioan 3:16

Idee generală: Dumnezeu te iubește.

Obiecte: O inimă din hârtie roșie pentru fiecare copil. (Notă: Această lecție poate fi folosită oricând în variantă scrisă. Pentru Sf. Valentin folosește opțiunea 1. )

Opțiunea 1

(Folosește aceste paragrafe înainte de Ziua Îndrăgostiților)

“ Cine-mi poate spune ce este aceasta? (Arată-le inimile și așteaptă pentru răspuns) Da, este o inimă de sf. Valentin.

Câți dintre voi ați văzut astfel de inimi în ultimul timp? Da, cred că toți le-am văzut. Săptămâna viitoare (specifică ziua) va fi Ziua Îndragostiților, deci magazinele vor fi pline de astfel de inimioare. Majoritatea arată astfel. (Arată-le inima din nou)

De Sf. Valentin e vorba numai despre dragoste. E ziua când oamenii  își spun unul altuia“ Te iubesc”. Desigur, îi iubim pe toată durata anului pe oameni; dar unora le place să foloseascăo zi specială pentru a vorbi despre dragoste într-un mod special.

De aceea ne place această sărbătoare. De Ziua Îndrăgostiților, cel care primește o astfel de inimioară își amintește că cineva îl/o iubește.

Câți dintre voi credeți că veți primi o inimioară? (Așteptați pentru răspuns. Ceea ce va urma să spuneți depinde de raspunsul lor. Dacă toți copiii spun că vor primi  inimioară, spune) Așa este! Sunt sigură că veți primi cu toții, pentru că am una pentru fiecare dintre voi. ( Dacă unii copii cred că ei nu vor primi o inimioară, spune,) Unii cred că nu vor primi o inimioară, dar se înșală. Am câte una pentru fiecare dintre voi.

(Dă fiecărui copil câte o inimioară, personal. Continuă să vorbești între timp) Sărbătoarea de anul acesta va fi una din cele mai bune de până acum. Nu este foarte sofisticată. Priviți-o de aproape. E doar o inimă de hârtie roșie; asta este. Nu e foarte mare și nu are decorațiuni. Nu seamănă prea mult cu inimile roșii pe care le vedeți în magazine. Sunt ceva cuvinte scrise pe ele? (Așteptați pentru răspuns) Nu! Nu e nimic scris pe ele. Sunt doar niște inimi mici de hârtie. (Continuă să comentezi despre inimi până fiecare copil are una)

Opțiunea 2

(Folosește aceste paragrafe oricând)

Cine poate să-mi spună ce este aceasta? (Arată una din inimi și așteaptă pentru răspuns). Da, este o inimă. La ce ne duce cu gândul o inimă? Desigur, la dragoste. O inimă ne amintește de dragoste.

Oamenii folosesc des inimile ca symbol al dragostei. Uneori le poți vedea pe unele felicitări. Ele vor să transmită și să le amintească adulților acest mesaj simplu:” Te iubesc”.

A primit cineva vreodată o felicitare de aniversare cu inimi pe ea? Probabil nu vă amintiți, nu? A primit cineva de aici vreodată o felicitare în formă de inimă pe care să scrie “ Te iubesc”? ( Așteaptă pentru răspuns) Poate într-o zi veți primi o astfel de felicitare. Câți dintre voi credeți că veți primi o astfel de felicitare într-o zi? Probabil nu v-ati gândit prea mult la asta până acum.

Eu știu că fiecare dintre voi va primi o felicitare cu “Te iubesc”. De fapt veți primi una azi, pentru că am una pentru fiecare dintre voi.

(Dă fiecărui copil câte o inimioară, personal. Continuă să vorbești între timp) Sărbătoarea de anul acesta va fi una din cele mai bune de până acum. Nu este foarte sofisticată. Priviți-o de aproape. E doar o inimă de hârtie roșie; asta este. Nu e foarte mare și nu are decorațiuni. Nu seamănă prea mult cu inimile roșii pe care le vedeți în magazine. Sunt ceva cuvinte scrise pe ele? (Așteptați pentru răspuns) Nu! Nu e nimic scris pe ele. Sunt doar niște inimi mici de hârtie.

Continuarea lecției

Vă amintiți că am spus că o inimă ne amintește de dragostea cuiva? Când spui cuiva că îl iubești, nu trebuie să fie ceva sofisticat.

Ziua Îndrăgostiților de anul acesta va fi cea mai bună de până acum pentru că va păstra amintirea faptului că Dumnezeu te iubește. El ți-a promis să te iubească mereu. Dumnezeu nu-și va schimba niciodată dragostea pentru tine. Nimic nu te poate separa de dragostea lui Dumnezeu.  Ești copilul Lui și te iubește.

Este minunat, nu-i așa? Dumnezeul nostru minunat ne iubește! Ne-o spune din nou și din nou în Biblie.

(Ține la vedere o inimă de hârtie) De fapt, noi nu avem nevoie de simboluri ca și acesta, nu-i așa? Tot ce trebuie să facem este să privim în jurul nostru la tot ceea ce ne dăruiește Dumnezeu. Tot ce trebuie să facem este să citim Cuvântul Lui, să ne gândim la Isus, ca să nu uităm cât de mult ne-a iubit.

Totuși, o inimă de hârtie e drăguță uneori, nu-i așa? De aceea v-am dat una astăzi. Unii dintre voi veți primi multe, alții mai puține, dar asta nu contează. Fiecare din voi aveți această inimă, care e mai bună decât oricare, pentru că vă amintește de dragostea lui Dumnezeu pentru voi. Luați-o cu voi și puneți-o undeva la vedere în această săptămână.

Photo: http://wallpaperswide.com/pink_heart_cloud-wallpapers.html